ИНДИЯ – СВЕТЪТ НА МАХАРАДЖИТЕ

Транспорт: Самолет
15 дни / 13 нощувки

Маршрут:
София – Делхи – Шекавати – Навалгарх – Фатехпур – Биканер- Джайсалмер- Джодпур – Мехрангарх – Джасвант Тада – Луни-Удайпур-Пушкар – Свещения град – ЧиторгархПушкар – Джайпур-Агра – Фатехпур Сикри-Агра – Делхи – София

1 ден София – Индия / Делхи
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.

2 ден Делхи
Пристигане на летище Ню Делхи. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и почивка. Обяд. Обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата от Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.

3 ден Делхи – Шекавати – Навалгарх
Закуска. Потегляне към Шекавати – историческа област, представляваща забележително индо-моголско архитектурно наследство от крепости и хавели. Хавели представляват малки дворци или господарски къщи, собственост на принцове и богати търговци, покрити отвън и отвътре със стенописи. Отпътуване за Навалгарх – очарователен град в Шекавати. Настаняване в хотел-хавели. Обиколка на хавели в Навалгарх. Вечеря. Нощувка.

4 ден Навалгарх – Фатехпур – Биканер
Закуска. Отпътуване за Биканер – спирка по пътя на керваните от Китай към Близкия изток. По пътя разглеждане на прочутите хавели в Мандава. Пристигане в Биканер – град в пустинята Тар и столица на едноименния окръг. Настаняване и обяд в бившия дворец на махараджата, в който са отсядали кралски особи и изтъкнати личности от цял свят , превърнат в луксозен хотел в началото на новото хилядолетие. Следобяд разглеждане на Джунагарх форт, построен през 16 век от раджата Раи Сингх, генерал в армията на император Акбар Велики – първи досег с богатствата на раджпутските принцове. Посещение на ферма за отглеждане на камили – гордост и източник на богатства за Биканер. Вечеря и нощувка в бившия дворец.

5 ден Биканер – Джайсалмер
Закуска. Отпътуване за Джайсалмер – Златния град , наречен така заради златистия пясъчник, от който построен градът. Обяд по пътя. Пристигане в Джайсалмер – столица на едноименния окръг, разположен насред пустинята Тар на пътя на керваните, на 80 км от границата с Пакистан. Силуетът на града изплува като мираж насред пясъците на пустинята. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

6 ден Джайсалмер
Закуска. Обиколка на Джайсалмер, жълтата перла на Раджастан – крепостта с невероятна защитна система от 99 бастиона, датираща от 12 век, откъдето се открива невероятна гледка, храмовете в крепостта, езерото Гади Сагар с лакомите риби, които са досами брега, прочутите хавели на Джайсалмер – поезия от дялан камък, собственост на богати търговци, натрупали състояние от подправки, опиум и индиго. Обяд. Следобяд разходка с камила по пясъчните дюни в очакване на залеза – едно наистина запомнящо се приключение. Вечеря и нощувка.

7 ден Джайсалмер – Джодпур – Мехрангарх – Джасвант Тада – Луни
Закуска. Отпътуване за Джодпур – Синия град, наречен така заради боядисаните си в синьо къщи. Обяд в Джодпур – втория по големина град в Раджастан и столица на едноименния окръг. Посещение на крепостта Мехрангарх, главозамайващо орлово гнездо, кацнало на върха на скалите на над 100 м височина. Наречената “Великолепна” крепост от 17 век е една от най-импозантните в Индия, която е приютила зад високите си стени богато украсен дворец, даващ ни представа за живота и богатствата на махараджите. Като че ли най-вече там намира своя израз рицарският дух на тези принцове, обезсмъртен в миниатюрите от местната школа. Посещение на Джасвант Тада – великолепните гробници на принцовете, изваяни от бял мрамор. Отпътуване към Луни – очарователно малко селище, известно със своята крепост-дворец с интересна архитектура от 19 век, превърната в хотел. Вечеря с програма и нощувка в двореца.

8 ден Луни – Удайпур – Белия град
Закуска. Отпътуване за Удайпур – Белия град. По пътя спиране в Ранакпур – най-известното светилище на джаинистката религия. Обяд. В една долина на планинската верига Аравали се е скътал най-прочутият джайнистки храм – огромно мраморно творение от 15 век с 1444 колони, всяка отличаваща се от другите по своята резба. Огромният 1500 м2 комплекс със своите архитектурни и естетически решения e символ на джайнистката космогония. Отпътуване за Удайпур, “Градът на езерата”. Вечеря и нощувка в хотела.

9 ден Удайпур – Белия град – езерото Пичола
Закуска. Обиколка на Удайпур , наричан Градът на Зората и “Източната Венеция”. Посещение на Градския дворец –най-внушителния дворцов комплекс в Раджастан, разположен на брега на езерото Пичола, чието строителство започва през 16 век и продължава през следващите 3 столетия. За разлика от други градове, където строги цитадели зорко пазят кралските дворци, в Удайпур елегантният дворец кротко се оглежда в изумрудените води на езерото. От всички царствени особи в Раджастан единствен махараджата на Удайпур е имал правото да носи титлата “махарана”, белег за голям престиж, което може би се обяснява с легендата, че семейството му произлиза от…слънцето. Посещение на Храма Джагдиш – красив хиндуистки храм от 17 век. Следва разходка с корабче по езерото Пичола – изкуствено сладководно езеро, създадено през 14 век, сред което блести белият Езерен дворец, лятната резиденция на махараджата на Удайпур, построен през 18 век и посрещал бележити гости като кралица Елизабет, Жаклин Онасис, Роджър Мур и др. Посещение на Сахелион Ки Бари – прекрасен парк с фонтани, беседки, езерца с лотуси, създаден от махараджата на Удайпур за принцесата и нейната свита. Вечеря и нощувка в хотела.

10 ден Удайпур – Читоргарх- Пушкар – Свещения град
Закуска. Отпътуване за Пушкар – Свещения град. По пътя обяд и разглеждане на крепостта Читоргарх – най-голямата крепост в Индия , построена през 7-8 век. Тя е известна със саможертвата на жените и децата си, които на 3 пъти (през 14, 15 и 16 век) се самозапалват (джаухар), за да не попаднат живи в ръцете на врага, подвиг възпят от бардовете през средновековието . Отпътуване за Пушкар – град, възникнал според легендата от лотусов цвят и един от петте поклоннически центрове за вярващите хиндуисти. Посещение при Свещеното езеро с къпещите се по гатовете вярващи и храма на бог Брама, построен през 14 век и единствения, посветен на бога на Съзиданието. Вечеря и нощувка в хотела.

11 ден Пушкар – Джайпур – Розовия град
Закуска. Отпътуване за Джайпур – Розовия град, боядисан в розово по повод гостуването на Уелския принц преди много, много години. Настаняване и обяд в хотела. Обиколка на Джайпур, столицата на Раджастан, създаден от един махараджа – астроном и урбанист – в началото на 17 век. Градът поразява не само с красите си дворци, паркове и крепостни стени, но и със забележителната си планировка, изразена в прави и широки улици, пресичащи се под прав ъгъл. Започваме с посещение на Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста солено, тъй като тарифите му са високи… Вечеря и нощувка в хотела.

12 ден Джайпур – Розовия град
Закуска. Изкачване до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите 12 фаворитки и … 300 наложници! Посещение на парк за слонове Еледей, където ще може да нахраните, рисувате и да направите сафари със слон. Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от издялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата. Обяд. Следобяд посещение на местен пазар. Вечеря. Нощувка.

13 ден Джайпур – Розовия град – Фатехпур Сикри – Агра
Закуска. Отпътуване за Агра, бившата столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Обяд по пътя и посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар Велики в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Пристигане в Агра и посещение на Червената крепост – построена от червен пясъчник от Акбар Велики като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателят на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Настаняване, вечеря и нощувка в хотела.

14 ден Агра – Делхи
Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”, този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите – всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Отпътуване към Делхи. Посещение на Матура и Вриндаван. Обяд по пътя. Посещение на Кутаб Минар – най-високото в света тухлено минаре. Настаняване. Вечеря. Време за почивка и късно освобождаване на стаите.

15 ден Индия – София
Ранен трансфер до летището. Полет Делхи – София. Пристигане в София.

Промо цена при резервация до 01.09.2017

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
16.02.2018 г. 3898 лв. 4948 лв.
Стандарни цени при записване след 01.09.2017 г.

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
03.10.2017 г. 4298 лв. 5298 лв.

ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София –Делхи –София;
 • летищни такси в размер на 396 Евро;
 • 13 нощувки в хотели 4*, някои от които бивши дворци и резиденции на махараджи и принцове, понастоящем превърнати в хотели по програмата със закуски (от които 2 нощувки в Делхи ;1 в Агра ; 1 нощувка в Навалгарх; 1 нощувка в Биканер, 2 нощувки в Джайсалмер, 1 нощувка в Луни, 2 нощувки в Удайпур, 1 в Пушкар и 2 в Джайпур)
 • 13 обяда (част от които в бивши дворци и резиденции)
 • 13 вечери (част от които в бивши дворци и резиденции или подобни)
 • трансфери летище – хотел – летище
 • танцова програма към една от вечерите
 • разходка с камила към залеза край Джайсалмер
 • разходка с корабче по езерото Пичола в Удайпур
 • разходка до крепостта Амбър в Джайпур
 • посещение на ферма за слонове в Джайпур
 • обиколка с местен екскурзовод на Делхи, Мандава, Навалгарх, Фатехпур, Биканер, Джайсалмер, Джодпур, Ранакпур, Удайпур, Читоргарх, Пушкар, Джайпур, Фатехпур Сикри и Агра.
 • всички входни такси на посещаваните обекти по програмата
 • климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване (трансфери и екскурзии, включени в програмата)
 • водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
 • 4,94 % такси Индия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

 • виза за Индия в размер на 100 лв. ( заплаща се лично в посолството)
 • такса обработка документи за виза – 40 лева
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 Евро ( заплащат се задължително в България)
 • бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, снимки, WC и др. – 10 Евро( заплащат се задължително в България)
 • напитки
 • разходи от личен характер

Резервация:

 • Депозит от 1800 лева при резервация;
 • Доплащане – 30 дни преди отпътуване;
 • Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане

Полетни детайли:
QR 226 03 OCT SOF DOH 20:40 01:20+1
QR 570 04 OCT DOH DEL 02:45 08:50
QR 571 17 OCT DEL DOH 10:05 11:45
QR 225 17 OCT DO HSOF 14:30 19:40

 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 10.
 • Депозит: 1800 лв.

Допълнителна информация:

 • Офертата важи при минимум 10 туриста;
 • Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия.
 • Средно месечните температури през Февруари са около +25 до + 30 градуса по Целзий.
 • Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия.

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

 • Делхи, ITC WELCOM
 • Навалгарх, GRAND HAVELI
 • Биканер, GAJNER PALACE
 • Джалсаймер, FORT RAJWADA
 • Луни, FORT CHANWA
 • Удайпур, JUSTA RAJPUTANA RESORT
 • Пушкар, PUSHKAR PALACE
 • Джайпур, SHAHPURA HOUSE
 • Агра, SAROVAR PREMIERE

Срокове за анулации и неустойки:

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетн билет.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от общата цена на организираното пътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.