ИРАНРАЗКАЗ ЗА ИСТОРИЯТА НА ДРЕВНА ПЕРСИЯ

 

06.0915.09.2017 г.

8 нощувки / 10 дни

image_650_365

06.09.2017: 18.30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 20:30 ч. – отпътуване за Доха, Катар с полет QR0226 на Катарските авиолинии.

 

07.09.2017: Кацане на летището в Доха в 01:00 ч. местно време. Прекачване на полет QR0476 на Катарските авиолинии до Шираз (отпътува в 02:10 ч. и пристига в 05:00 ч. местно време). Трансфер от летището до центъра на Шираз – персийският град на поетите и градините. Закуска. Разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Шираз: известната врата на Корана, градините Ерам (ЮНЕСКО), крепостта Карим Кан, пазара Вакил. Настаняване в хотела. Вечерта – разглеждане на прекрасно декорираната с огледала гробница на Али ибн Ахмад. Вечеря. Нощувка.

 

08.09.2017: Закуска. Отпътуване за Язд (450 км) – градът на вятърните кули и зороастрийските храмове. По пътя се посещава Персеполис – ритуалната столица на Ахеменидите (Първата персийска импери: 550 – 330 г. пр.н.е.), както и некропола на Ахеменидската династия (Naqsh-e Rustam). Продължаване с посещение на Пасаргад – град, построен от Кир II Велики, шаханшах на Персийската империя от Ахеменидската династия, който е погребан тук. Привечер – пристигане в Язд. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

09.09.2017: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Язд с екскурзовод: посещение на две свещени за зороарийците места – Кулата на мълчанието и Храма на огъня, където се поддържа постоянно запален огън от 470 г. до днес. Посещение на Главната джамия, религиозния комплекс Емир Чакмак и градините Долат Абад (ЮНЕСКО). Вечеря. Нощувка.

 

10.09.2017: Закуска. Отпътуване за Исфахан (325 км) – древен град, столица на Персия през XVII и нач. на XVIII век, прочут с невероятната си ислямска архитектура и изкуство. Спирка в Мейбод, където се посещава древната крепост Нарин, както и т.нар. Ледени къщи – гениално изобретение на местните за съхраняване на лед по време на горещото лято. Продължаване към Наин и посещение на Главната джамия на Наин, една от най-старите в Иран, датираща от IX век. Привечер – пристигане в Исфахан. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

11.09.2017: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: пл. „Наш-е-Джахан“ (известен и като Имамския площад) – един от най-големите и внушителни площади в света, заобиколен от сгради в сафавитски стил (една от най-големите ирански династии). Посещение на Имамската джамия, джамията на шейх Лотфолах с изящно украсен с мозайки интериор, дворецът Али Капу, разходка из типичния пазар в квартала Гейсариех и посещение на двореца Чехел Сотун. Вечеря. Нощувка.

 

12.09.2017: Закуска. Продължаване на разглеждането на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: посещение на основната джамия на Исфахан, катедралата Ванк и музея й, където ще научите за съдбата на депортираните тук от османската империя арменци. Разходка през оживения арменски квартал Джолфа. Свободно време. Вечерта – посещение на прекрасно осветения мост над р. Заяндеруд. Вечеря. Нощувка.

 

13.09.2017: Закуска. Отпътуване за Техеран (450 км). По пътя – посещение на пустинното село и архитектурен резерват Абаяне, известно с изцяло запазените си къщи от червена глина. По пътя за Техеран се посещава и мавзолеят на имам Хомейни. Пристигане в Техеран. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

14.09.2017: Закуска. Разглеждане на забележителностите на Техеран с екскурзовод: музей на килимите, дворцовият комплекс Голестан (ЮНЕСКО) – строен и използван като резиденция от представители на иранските династии Сафавид и Занд. Разходка по Големия пазар. Свободно време. Вечерта – разходка по пешеходния мост Табиат. Вечеря. Нощувка.

 

15.09.2017: Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха с полет QR0483 на Катарските авиолинии (12:35 ч. – 13:10 ч.). Пристигане в Доха и прекачване на полет QR0225 на Катарските авиолинии за София (14:30 ч. – 19:30 ч.).

 

Пакетна цена:

 

Дата На човек в двойна стая
06.09.2017 1636 евро/3199 лв

 

 

Цената включва:

 • Самолетен билет с катарските авиолинии с включени: летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и малък салонен багаж;
 • Осем нощувки в хотели 4* на база нощувка със закуска;
 • една закуска на 06.09.2017;
 • осем вечери;
 • Трансфери летище – хотел – летище с минибус/автобус
 • Транспорт с минибус/автобус по програмата
 • Водач от агенцията
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма
 • Входни такси в посещаваните обекти
 • 1 бутилки от 500 мл. напитка на ден на човек
 • покана за виза

 

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Разходи за издаване на виза (100 лв.) – туроператорът съдейства за издаване на визата
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор – заплащат се задължително и са в размер на 1-2 USD на човек на ден.
 • Бакшиши в ресторантите – обикновено около 10 % от сумата на сметката.
 • Медицински застраховки – 2 лв. на човек на ден

 

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

 

Местна валута – Ирански риал.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: При посещение на Иран, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Ирански риали, от България.

 

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13160163550000008 на ЗАД „Алианц”