Круиз Едфу
София – Хургада – Асуан – Едфу – Дейр ел-Бахри – Луксор – Хургада – София
Топ цена: 518 EUR

8 дни

Екскурзия със самолет

Цена на ден от 65 EUR

 

Ден 1

София – Хургада
Отпътуване от Терминал 1 на летище София в 17:30 ч. за Хургада с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летището в Хургада в 19:20 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2

Хургада – Асуан
Закуска (сух пакет). Ранно отпътуване за Асуан. Пристигане в Асуан. Трансфер до круизния кораб. Следобед туристическа програма: Високата стена на язовир Насър, която прегражда река Нил; Незавършеният обелиск – великолепен паметник с височина 42 м и тежащ 1 200 т, който никога не е бил издигнат; Храмът на Изида. Свободно време в Асуан. Нощувка на кораба.

 

Ден 3

Асуан – Едфу
Закуска. Разглеждане на храмовете в Ком Омбо и Едфу. Първият комплекс се извисява над река Нил и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор. Строителството му започва през 3 в. пр. н. е. и завършва 2 века по-късно, по време на Птоломей XII – бащата на Клеопатра. Нощувка на кораба.

 

Ден 4

Дейр ел-Бахри
Закуска. Отпътуване към Дейр-ел-Бахри – комплекс от царски гробници и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две десетилетия. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон; колосите на Мемнон, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Нощувка на кораба.

 

Ден 5

Луксор – Хургада
Закуска. Напускане на кораба. Отпътуване за Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил, впечатлява с гигантските си колони. Отпътуване за Карнак – своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Отпътуване за Хургада. Настаняване в Хургада. Нощувка.

 

Ден 6

Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии, предлагани на място от фирмата партньор (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

 

Ден 7

Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии, предлагани на място от фирмата партньор (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

 

Ден 8

Хургада – София
Закуска. Освобождаване на стаите до 12 ч. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България в 20:20 ч. с директен чартърен полет на виокомпания „BH Air“. Кацане на летище София в 00:20 ч.
ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

27.09.2017

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

 

€518.00
11.10.2017

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

€518.00

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Хургада – София за директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“

Ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг

Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата

4 нощувки в Хургада  в хотел Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive

3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб „Royal Viking“ 5*

Описаната туристическа програма

Входни такси за посещаваните по програмата обекти

Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“

Водач – преводач от България по време на цялото пътуване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

Входна виза за Египет – 25 USD, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.

Допълнителни услуги по програмата

Допълнителни екскурзии, предлагани на място

Напитки на борда на круизния кораб

Бакшиш за екскурзовода: 15-20 USD на турист за целия престой (заплаща се задължително на място)

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Лични разходи
НАСТАНЯВАНЕ
Посочените цени са на турист за съответното настаняване.
27.09.2017 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) €518
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €518
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 0 до 6 г. €325.50
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 7 до 11 г. €475.50
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен €518
Единична стая €648

 

11.10.2017 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) €518
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) €518
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 0 до 6 г. €325.50
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 7 до 11 г. €475.50
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен €518
Единична стая €648

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

Резервации: депозит при резервация – 30% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, желаещи да посетят Арабска република Египет с цел туризъм и престой до 30 дни, могат да влязат на територията на страната с предварително получени визи от египетското посолство в София или да ги получат на ГКПП на летището в Хургада. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната и в него да има поне една цяла свободна страница, върху която да бъде положена визата. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол. Носителите на дипломатически паспорти задължително трябва да се снабдят предварително с египетска входна виза от посолството на Египет в София.

Пътуването се провежда при минимум 25 записани туристи.