Мадагаскар – непознатата еволюция

Маршрут: Антананариво – Ампефи – Антсирабе – Раномафана- Фианарантсоа- Ранохира – Ифати – Антананариво

15 дни/ 14 нощувки

Мадагаскар е като от друга планета. Съвсем нереален и  все още неразгадан. Еволюцията там е протекла в друга посока и е създала флора и фауна, непозната никъде другаде по света. Островът, който се намира само на 400 км от брега на Африка, е дом на 5% от видовете животни и растения на планетата, 80% от които могат да се срещнат само тук. Само тук ще срещнете странните лемури (над 100 вида обитават острова), тесноивичести мангусти и тенреци, ще се изумите от вида на гигантските боабаби (от осемте вида баобаб, познати на планетата, 6 се срещат на острова) и ще се дивите на красотата на 960 вида орхидеи, 75% от които се срещат само на острова.

ПРОГРАМА:

Ден 1, 06.11.2017.  София – Истанбул – Антананариво

Среща на летище София – Терминал 2, с водача на групата. Полет за Антананариво с АК Турски Авиолинии в 21:35 ч., кацане в Истанбул в 00:10 ч., излитане от Истанбул в 02:20 ч.

 

Ден 2, 07.11.2017.  Пристигане в Антананариво, Мадагаскар

Пристигане на международно летище Ивато  в 15:15 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря.Нощувка.

 

 

 

Ден 3, 08.11.2017.  Антананариво – Ампефи (125 км/ 2,5 ч.)

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към високопланинските земи на запад. Посещение на Парка на лемурите (Lemur Park) – ботаническа градина на територия от 5 ха, обитавана от 9 различни вида лемури, разположена на 24 км югозападно от столицата. Следва посещение типично малашко селище, в което местните рециклират бирени кутии и други материали, от които изработват миниатюрни автомобили. Пътуването продължава през вулканичния район към Ампефи. Настаняване в хотел близо до езерото Кавитаха. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4, 09.11.2017. Ампефи – Аналавори

Закуска. Туристическа обиколка на района с изумителните водопади на р. Лили (Chutes de Lily). Посещение на „долината на гейзерите“ . Местността с уникален вулканичен пейзаж и четири необичайни гейзера, които изригва гореща вода, богата на въглероден диоксид, се намира на 12 км от Аналавори. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5, 10.11.2017. Ампефи – Антсирабе (295 км/ 6 ч.)

Закуска. Освобождаване на хотела. Отправяте се на едно изпълнено с изненади пътешествие към един от най-високите и студените планински райони. Ще преминете през Соавинандриана и Фаратсихо, после ще продължите към Самбаина, откъдето ще продължите към Антсирабе – третият по големина град на острова, известен с търговията на скъпоценни камъни, с рикшите, наречени „пусе-пусе“, и многобройните си термални извори, заради които го наричат ”Града на водата”. Посещение на работилница, където се изработват миниатюри от рециклирани материали. Настаняване в хотела. Вешря.Нощувка.

Ден 6, 11.11.2017. Антсирабе – Раномафана (240 км/ 5 ч.)

Закуска. Освобождаване на хотела. Отправяте се към Националния парк „Раномафана“,  разположен в централен Мадагаскар. На площ от 41 000 ха той е обрасъл с гъсти вечнозелени тропически гори, дом на  благодарения на които се развиват голямо разнообразие от ендимити – орхидеи, дървесни папрати и мъхове. Паркът е дом на 12 вида лемури, измежду които златен бамбуков лемур и кафяв лемур, хамелеони, жаби, 118 вида птици, 68 от които са защитени от изчезване. Популярен с красивите си водопади, горещи извори, разнообразие от примати и птици. Националният парк е част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 2007 г.  Отпътуване за Амбоситра, където ще посетите занаятчийски работилници за дърворезба, специфична за племето зафиманири. Продължавате към Раномафана. Настаняване в хотела. Вечерна среща с фауната на джунглата. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7, 12.11.2017. Раномафана – Фианарантосоа (85 км/ 1,5 ч.)

Закуска. Освобождаване на хотела. Денят е посветен на Националния парк „Раномафана“ – един от най-известните и най-важните паркове на Мадагаскар, създаден през 1991 г. с цел опазване на златния бамбуков лемур, открит през 1986 г. Планината, обрасла с гъсти тропически гори, е с изключително богато биоразнообразие, дом на 12 вида лемури, както и на различни видове насекоми, влечуги и птици, повечето от които са ендемични и се срещат само тук. Следобед се отправяте към Фианарантсоа столицата на племето бетсилео. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 8, 13.11.2017. Фианарантсоа – Ранохира (295 км/ 5,5 ч.)

Закуска. Ранно освобождаване на хотела. Пътешествието продължава към селището Ранохира, известно като „вратата към националния парк Исало”. По пътя спирка в Амбалавао – икономически център на южния район Бетсилео, известен с изкуствата и занаятите. Посещение на винопроизводител с дегустация на вино и фабриката „Антеморо Пейпър“.  Хартията, която ръчно се произвежда тук е изключително фина и декорирана със свежи пресовани цветя. Те се полагат още докато хартията, направена от фибрите на дървото авоха, е още мокра. Следваща спирка е на 12 км южно от Амбалавао, за да посетим резервата Анджа, където може да се наблюдават семейства от Катта – кафяви лемури в естествената им среда. Пристигане в Ранохира около залез слънце. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 9, 14.11.2017. Ранохира

Закуска. Сутрешен преход в националния парк „Исало“. Паркът, който се простира на 80 000 ха площ, Ще видите причудливи скални феномени, ваяни от ветровете и слънцето векове наред, шеметни каньони, прорязани от 17 реки. Тази територия е дом на общо 340 животински видове, включително 82 вида птици, 33 вида влечуги, 15 вида жаби и 14 вида бозайници, както и популярните лемури.  Завръщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

Ден 10, 15.11.2017. Ранохира – Тулеар – Ифати (240 км/ 4 ч. и още 27 км/ 1,5 ч.)

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към Тулеар – град в югозападната част на острова и главно пристанище. По пътя ще видите боабаби и номадските гробници на аристократи и крале „Махафали“, които представляват каменни насипи с квадратна форма, обградени с изрисувани цветни стени, украсени със скулптури и рога от зебу). Посещение на ботаническата градина Арборетума в Антоскаи. Продължаваме с офроуд автомобили към Ифати, известен  с райските плажове, разположени на 27 км от града, където може да се наслаждавате на топлото слънце и вода или да се забавлявате с водните спортове. Настаняване в хотела . Вечеря. Нощувка.

 

Ден 11-14, 16.11-19.11.2017. Ифати

Свободни дни за отмора, плаж и упражняване на водни спортове. Плажовете са дълги ивици с бял пясък, а за любителите на адреналина и водните спортове се предлагат канута, джетове, кайт сърф или гмуркане в кораловите рифове.  По желание може да посетите резервата „Рениала“, известен с баобабите си, разнообразието на екзотични птици и типична за острова растителност. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 15, 20.11.2017. Ифати – Тулеар – Антананариво (27 км/ 1,5 ч.)

Закуска. Освобождаване на хотела. Отправяте се към Тулеар, трансфер до летището с офроуд автомобили за полета до столицата Тана (Антананариво) – „Град на хиляда“. Става столица на през 1797 г. Посрещане от наш представител на летището и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 16, 21.11.2017. Антананариво – Истанбул – София

Закуска. Дневна екскурзия до Амбохиманга – един от 12-те свещени хълма на народа мерига, върху който е построен кралският дворец.  Намира се на 24 км  от днешната столица Антананариво. Крепостта и хълмът, на който е разположена, са най-известният символ на културната идентичност на местните. Цитаделата е образец на предколониалното малгашко царство Мерина. В ограденото със стени историческо селище се намират резиденциите и гробовете на няколко владетели. Амбохиманга, един от дванадесетте свещени хълма на мерина. Посещение на занаятчийския пазар. Трансфер до летището за полета до София през Истанбул с АК Турски Авиолинии. Излитане в 17:00 ч.

 

Ден 17, 22.11.2017. Пристигане в София

Кацане в Истанбул в 06:00 ч, излитане за София в 08:45 ч и кацане на летището в София в 09:10 ч

Край на програмата

Цена на човек в двойна стая 2980 евро/ 5828 лева

 

Пакетната цена включва:

 • Международни полети и летищни такси София – Истанбул – Антананариво – Истанбул – София.(летищните такси са изчислени към дата 20.03.2017 г)
 • Вътрешни полети и летищни такси Тулеар – Антананариво
 • Трансфер летище-хотел-летище.
 • Всички трансфери, описани по програмата.
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в Антананариво в хотел Lapasoa или подобен.
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в Ампефи в хотел Kavitaha или подобен.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Антсирабе в хотел Chambres du voyageur или подобен.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Рахомафана в хотел Centr’est или подобен.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Фианарантсоа в хотел Villa Sylvestre или подобен.
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Ранохира в хотел Isalo Ranch или подобен.
 • 5 нощувка със закуска и вечеря в Ифати в хотел Hotel de la plageили подобен.
 • Такси за националните паркове и резервати Раномафана, Анджа, Ранохира, Арборетум,
 • Екскурзоводското обслужване на място.
 • Трансфер от хотела в Толиара до Ифати и обратно с офроуд автомобили.
 • Екскурзия до Амбохиманга – Кралския дворец и занаятчийския пазар.
 • Водач-преводач от България при мин 10 човека

 

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входна виза за Мадагаскар – 25 евро, заплаща се на летището в Антананариво. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Доплащане за единична стая 340 евро/665 лева
 • Екскурзии и водни спортове в Ифати.
 • Лични разходи.
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие € 10 000 със ЗД Евроинс.
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор за цялото пътуване-40 евро/78 лева

 

Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването.  

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 10 човека
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна.
 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпанията.
 • ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост.
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар към 15.03.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Не се изискват специални имунизации.

 

Необходими документи при записване:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек
 • Доплащане до 60 дни преди заминаване

 

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 90 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
 • от 89 дни до 61 дни – стойността на депозита
 • от 60 до 0 дни: 100 % от договора

Вид използван транспорт:

 • Самолет
 • Автобус
 • Офроуд автомобил

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100000950 на ЗД „Евроинс”.