Шотландия
5 дни със самолет, на български език! Отстъпки за ранни записвания!
София – Глазгоу – Единбург – дворецът „Скун” – замъкът „Стърлинг” – Инвърнес – Лох Нес – Замъкът „Ъркърт” – Форт Уилям – Глазгоу – София

scotland
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
06.09.2017 г.

1595 лв.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

20.09.2017 г.

1595 лв.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
Ден 1

София – Глазгоу – Единбург

Отпътуване в 16:15 ч. от летище София (Терминал 2) за Глазгоу с полет на авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летището в Глазгоу в 18:00 ч. Трансфер до Единбург. Настаняване в района на Единбург. Нощувка.
Ден 2

Единбург

Закуска. Туристическа програма в Единбург: дворецът „Холируд Хаус“ – кралската резиденция на Шотландия; известната „Кралска миля“, където ще се запознаете с историята на старите сгради в града; катедралата „Сейнт Джайлс“ от 12 в., в чиито параклис и до днес се събират членове на Ордена на рицарите. По желание посещение на замъка на Единбург – най-известната сграда в града, от крепостните стени на която се открива великолепна панорама към Единбург и околностите му. Свободно време в Единбург – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.
Ден 3

Единбург – дворецът „Скун” – замъкът „Стърлинг” – Инвърнес

~375 km

Закуска. Отпътуване към североизточната част на Шотландия за замъка „Стърлинг“ – един от най-величествените замъци на Шотландия, резиденция на кралската династия на Стюардите. Посещение на замъка „Стърлинг“ (с включена входна такса за замъка). Пътуването продължава към двореца „Скун“, където в миналото са били короновани шотландските крале. Посещение на двореца „Скун“ (с включена входна такса за двореца). Отпътуване в посока Пърт – център на производството на шотландско уиски. Посещение на дестилационната за уиски „The famous Grouse“ в Крийф – най-старата и най-посещавана дестилерия в Шотландия, запознанство с технологията на производството и дегустация. Отпътуване за Авимор през Питлохри. Фотопауза при т. нар. „Гледка на кралицата“, откъдето се открива прекрасен изглед към езерото Лох Тамел. Тази панорамна площадка носи името на кралица Виктория, която посетила района през 1866 г. Настаняване в района на Авимор / Инвърнес. Нощувка.
Ден 4

Инвърнес – Лох Нес – Замъкът „Ъркърт” – Форт Уилям – Глазгоу

~280 km

Закуска. Отпътуване към Инвърнес – културната столица на Шотландските планини, известни като „Хайланд“, разположен край бреговете на р. Нес. Туристическа програма в Инвърнес. При подходящи метеорологични условия – разходка с корабче по Лох Нес, разкриваща цялата му естествена красота (около 2 ч.). Екскурзията продължава с посещение на руините на замъка „Ъркърт“ – един от най-големите замъци в Шотландия, построен на скала на брега на езерото Лох Нес. Отпътуване към Спин Бридж. Посещение на Мемориалния паметник, посветен на британските командоси през Втората световна война. Отпътуване за Форт Уилям – един от главните курорти на Северношотландското плато, разположено в сянката на най-високата планина във Великобритания – Бен Невис. Посещение на Стълбището на Нептун – най-дългата система от шлюзове във Великобритания с откриваща се прекрасна гледка към Бен Невис и Форт Уилям. Отпътуване за Глазгоу през вулканичната долина Гленко и покрай езерото Лох Ломонд с едни от най-добрите гледки в Шотландия. Настаняване в района на Глазгоу. Нощувка.
Ден 5

Глазгоу – София

~3000 km

Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма в Глазгоу: Катедралата – впечатляващ пример на шотландската готическа архитектура, построена в периода 13 – 15 в. и площад „Джордж Скуеър“ – сърцето на Глазгоу, където се намира седалището на градския съвет; Музеят на транспорта (Riverside Museum) – забележителен шедьовър на съвременната архитектура; Научният център на Глазгоу – ултрамодерен научен музей, разположен до река Клайд и известен със своите интерактивни експозиции. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване в 18.25 ч. за България с полет на авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.59 ч.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня

включено в цената
Двойна стая с отделни легла

включено в цената
Допълнително легло в двойна стая

включено в цената
Единична стая

+355 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Чекиран багаж до 15 кг (в двете посоки) за дата на отпътуване 24.05 на турист
71 лв.
Чекиран багаж до 15 кг (в двете посоки) за дати на отпътуване 07.06 и 21.06 на турист
75 лв.
Чекиран багаж до 15 кг (в двете посоки) за дати на отпътуване 06.09 и 20.09 на турист
85 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) за дата на отпътуване 24.05 на турист
90 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) за дати на отпътуване 07.06 и 21.06 на турист
95 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) за дати на отпътуване 06.09 и 20.09 на турист
105 лв.
Входна такса за замъка на Единбург на турист при минимум 20 туристи
55 лв.
Бохемия BeOnTime – компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог „Пътувай комфортно`2017“ или вашия туристически агент.
20 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел „Хемус“ *** след пристигане + трансфер летище – хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая)
30 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел „Хемус“ *** след пристигане + трансфер летище – хотел (цена на турист при настаняване в единична стая)
54 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Глазгоу – София на авиокомпания „Ryanair“ с включени летищни такси, малък салонен багаж с размери 35/20/20 и голям салонен багаж с размери 55/40/20
Трансфер летище – хотел – летище
Транспорт по описания маршрут
2 нощувки със закуски в хотел „Capital Hotel Edinburgh“ *** (или подобен) в района на Единбург
1 нощувка със закуска в хотел „Macdonald Aviemore Strathspey“ *** (или подобен) в района на Авимор / Инвърнес
1 нощувка със закуска в хотел „Golden Jubilee Hotel“ *** (или подобен) в района на Глазгоу
Панорамна обиколка на Единбург с местен екскурзовод
Панорамна обиколка на Глазгоу с местен екскурзовод
Екскурзия до замъка „Стърлинг“ и двореца „Скун“
Посещение на Мемориалния паметник при Спин Бридж и Стълбището на Нептун
Входни такси за двореца „Скун“, замъците „Стърлинг“ и „Ъркърт“ (посещенията са без местен екскурзовод)
Посещение на дестилационната за производство на уиски „Famous Grouse“
Разходка с корабче по Лох Нес (провежда се при подходящи метеорологични условия)
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Чекиран багаж до 15 кг или 20 кг
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 GBP на турист на ден – заплаща се задължително на място)
Посещение и входна такса за замъка на Единбург
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 GBP = 2,4 лв. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
Туристическата програма се осъществява на български език.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
В багажните отделения в кабината на самолета могат да бъдат качени максимум 90 броя голям салонен багаж. Ако при чекирането Ви е надхвърлен допустимият брой голям салонен багаж за кабината на самолета, в този случай Вашият голям салонен багаж ще бъде чекиран за багажното отделение на самолета безплатно.
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
Бохемия BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог „Пътувай комфортно`2017“ или вашия туристически агент.
Бохемия MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог „Пътувай комфортно`2017“ или вашия туристически агент.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.