Столиците на Скандинавия и Зогнефиорд – със самолет и обслужване на български език!

scand
София – Малмьо – Грена – Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм – Осло – Зогнефиорд – Осло – Копенхаген – Малмьо – София
Топ цена: 1575 BGN

8 дни

Екскурзия с автобус и самолет

Цена на ден от 197 BGN

 

Скандинавия ще Ви заплени с невероятната си природна красота и интересни културни и исторически забележителности. Откриите валиколепието на Зогнефиорд – вторият по големина фиорд в света.

Ден 1

София – Малмьо – Грена – Стокхолм – 657 km
Отпътуване за Малмьо в 06.45 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Малмьо в 08.20 ч. Отпътуване за Малмьо. Туристическа програма в Малмьо: площад „Сторторгет“ с конната статуя на крал Карл Густав X; Кметството; Резиденцията; църквата „Св. Петър“ – най-старата сграда в Малмьо; площад „Лила“; „Хедманска градина“ от 16 в.; замъкът „Малмьохус“; паркът „Кунгс“; паркът „Слотс“. 11.30 ч. – отпътуване за Стокхолм. По пътя – фотопауза край бреговете на второто по големина езеро в Швеция, езерото Ветерн. Възможност за разходка в центъра на Грена. Настаняване в района на Стокхолм късно вечерта. Нощувка.

 

Ден 2

Стокхолм – Хелзинки
Закуска. Туристическа програма с местен екскурзовод в Стокхолм (минимум 2 ч.): Старият град; Парламентът; Кралският дворец; Катедралата, където се съхраняват статуите на св. Георги и дракона; Кметството, където всяка година се провежда церемонията по връчване на Нобеловата награда; Кралската опера. Свободно време до около 14.30 ч. 16.30 ч. – отпътуване с круизен кораб „m/s Mariella“ за Хелзинки. Нощувка във вътрешна каюта за четирима (туристическа класа).

 

Ден 3

Хелзинки – Стокхолм
Пристигане във Финландия в 10.10 ч. Слизане от кораба. Туристическа програма в Хелзинки: площадът на Сената със сградата на Министерския съвет, Университета и Лутеранската катедрала; катедралата „Успение“; монументът „Сибелиус“; Олимпийският стадион и Олимпийската кула. Свободно време. 17.30 ч. – отпътуване с круизен кораб „m/s Mariella“ за Стокхолм. Нощувка във вътрешна каюта за четирима (туристическа класа).

 

Ден 4

Стокхолм – Осло – 540 km
10.00 ч. – пристигане в Стокхолм. Отпътуване за норвежката столица Осло. Настаняване в района на Осло вечерта. Нощувка.

 

Ден 5

Осло – Зогнефиорд – Осло – 640 km
Закуска (сух пакет). Еднодневна екскурзия до Зогнефиорд – вторият по големина фиорд в света. Със своята дължина от 204 км и дълбочина 1200 м той е най-внушителният в Норвегия. Пристигане в града на фиордите Флом. По желание разходка с корабче около най-тесният фиорд в света – Наерой, част от Зогнефиорд, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. (Резервацията за корабче се извършва задължително предварително, при сключване на договора). Връщане в Осло около полунощ. Нощувка.

 

Ден 6

Осло – Копенхаген
Закуска. 9.00 ч. – туристическа програма в Осло с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): паркът с творби на известния норвежки скулптор Вигеланд; Кметството, където всяка година се връчва Нобеловата награда за мир; Катедралата; Университетът; Кралският дворец; сградата на Парламента. Свободно време до около 14.30 ч. 16.30 ч. – отпътуване с круизен кораб „Crown Seaways“ за Копенхаген. Вечеря на блок-маса с включена една напитка. Нощувка във вътрешна каюта за четирима (туристическа класа).

 

Ден 7

Копенхаген – Малмьо – 45 km
Закуска. Пристигане в Копенхаген в 9.45 ч. Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.): статуята на Малката русалка – символ на Копенхаген; старото пристанище „Нихавн“; фонтанът „Гефион“; кралският дворец „Амалиенборг“ – зимна резиденция на кралското семейство; замъкът „Розенборг“, построен в ренесансов стил. Свободно време по „Строгет“ – най-дългата пешеходна улица в света. Възможност за посещение на Музея на книгата на Гинес. Отпътуване за Малмьо. Настаняване в района на Малмьо. Нощувка.

 

Ден 8

Малмьо – София
Закуска (сух пакет). Трансфер до летището на Малмьо. Отпътуване за България в 08.55 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на Терминал 1 на летище София в 12.25 ч.
ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

16.06.2017

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

 

има места 1575.00 лв.
14.07.2017

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

 

има места 1599.00 лв.
25.08.2017

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места 1599.00 лв.

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София – Малмьо – София на авиокомпания „Wizz air“ с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см

Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Стокхолм

2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Осло

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Малмьо

2 нощувки (без закуски) във вътрешни каюти за четирима (туристическа класа) на круизен кораб по маршрут Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм

1 нощувка със закуска и вечеря на блок-маса с 1 напитка (бира, чаша вино или сок) във вътрешни каюти за четирима (туристическа класа) на круизен кораб по маршрут Осло – Копенхаген

Туристическа програма с местен екскурзовод в Стокхолм, Хелзинки, Осло и Копенхаген

Пешеходна разходка в Малмьо

Еднодневна екскурзия до Зогнефиорд (разходката с корабче се заплаща допълнително)

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“

Водач-екскурзовод от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Чекиран багаж до 23 кг

Чекиран багаж до 32 кг

Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см

Разходка с корабче около фиорда Наерой

Входна такса за Mузея на книгата на Гинес (90 DKK, за деца от 4 г. до 11 г. – 50 DKK) в Копенхаген

Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място в края на екскурзията)

Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
НАСТАНЯВАНЕ
Посочените цени са на турист за съответното настаняване.
16.06.2017 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) 1575 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 1575 лв.
Допълнително легло в двойна стая 1575 лв.
Единична стая (за хотелите по програмата) 1930 лв.

 

14.07.2017 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) 1599 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 1599 лв.
Допълнително легло в двойна стая 1599 лв.
Единична стая (за хотелите по програмата) 1954 лв.

 

25.08.2017 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) 1599 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 1599 лв.
Допълнително легло в двойна стая 1599 лв.
Единична стая (за хотелите по програмата) 1954 лв.

 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см (в двете посоки) на турист 48.00 лв.
Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки) на турист 154.00 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист 194.00 лв.
Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта (туристическа класа) по време на круиза Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм (подлежи на допълнително потвърждение, при наличие на свободни каюти) на турист за дати на отпътуване 16.06 и 25.08 (настаняване на 1 турист, пътуващ сам, в двойна каюта не се предлага) 75.00 лв.
Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта (туристическа класа) по време на круиза Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм (подлежи на допълнително потвърждение, при наличие на свободни каюти) на турист за дата на отпътуване 14.07 (настаняване на 1 турист, пътуващ сам, в двойна каюта не се предлага) 139.00 лв.
Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта (туристическа класа) по време на круиза Осло – Копенхаген (подлежи на допълнително потвърждение, при наличие на свободни каюти) на турист за дати на отпътуване 25.08 (настаняване на 1 турист, пътуващ сам, в двойна каюта не се предлага) 89.00 лв.
Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта (туристическа класа) по време на круиза Осло – Копенхаген (подлежи на допълнително потвърждение, при наличие на свободни каюти) на турист за дати на отпътуване 16.06 и 14.07 (настаняване на 1 турист, пътуващ сам, в двойна каюта не се предлага) 125.00 лв.
Разходка с корабче (2 часа) около фиорда Наерой по време на екскурзията до Зогнефиорд – резервацията се извършва задължително предварително, при сключване на договора на турист при минимум 15 туристи 99.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 0.00 лв.
Бохемия BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог „Пътувай комфортно`2017“ или вашия туристически агент. 0.00 лв.
Бохемия MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог „Пътувай комфортно`2017“ или вашия туристически агент. 0.00 лв.
Бохемия BeOnTime – компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог „Пътувай комфортно`2017“ или вашия туристически агент. 20.00 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел „Хемус“ *** преди отпътуване + трансфер хотел – летище (цена на турист при настаняване в двойна стая) 30.00 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел „Хемус“ *** преди отпътуване + трансфер хотел – летище (цена на турист при настаняване в единична стая) 54.00 лв.

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се осъществи разходката с корабче около фиорда Наерой по време на екскурзията до Зогнефиорд, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването й е свързано с предварителна резервация.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Валутни курсове: 1 EUR = 9,69 SEK 1 EUR = 7,44 DKK 1 EUR = 8,97 NOK

Часово време: България, Финландия 12 ч. Швеция, Дания, Норвегия 11 ч.

Екскурзията се провежда при минимум 40 туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Дания, Норвегия, Финландия, Швеция: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Дания, Норвегия, Финландия, Швеция: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 40 записани туристи.