Прага – градът на 100-те кули

София – Прага – Замъкът “Хлубока”Чески Крумлов – Прага – София

Прага – един от най-красивите градове в Европа, сякаш излязъл от приказка, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!

Цена от 345 лева за 6 дни!

Дати на заминаване: 08.03.16; 05.04.16; 27.04.16; 03.05.16; 19.05.16; 14.06.16; 12.07.16; 09.08.16; 01.09.16; 20.09.16; 11.10.16; 09.11.16

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН 1: София – Прага ~1260 km

Отпътуване от София в 17.30 ч. от площад “Александър Невски”, 18.00 ч. от aвтогара “Сердика” по маршрут Белград – Будапеща – Братислава – Прага.

ДЕН 2:            Прага

Пристигане в Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване. Почивка. Привечер – разходка в центъра на Златния град – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

ДЕН 3: Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa “Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна – бароковата църква от 18 век “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци, с неограничена консумация на бира и вино. Нощувка.

ДЕН 4:            Прага – Замъкът “Хлубока” – Чески Крумлов ~360 km

Закуска. Туристическа програма по желание: свободно време в Прага – необходимо е ползване на градски транспорт, или еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка “Хлубока” – един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване към Прага. Нощувка.

ДЕН 5:            Прага – София ~1260 km

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в центъра на Прага – необходимо е ползване на градски транспорт. Посещение на пивоварната U Fleku, датираща от 1499 г. с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Отпътуване за България в 17.00 ч.

ДЕН 6:            София

Пристигане в София на бензиностанция “Lukоil” (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара “Сердика” и площад “Александър Невски” около обяд.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • 3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага
 • Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания “Армеец”
 • Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Еднодневна екскурзия до замъка “Хлубока” и Чески Крумлов или еднодневна ескурзия до Карлови Вари (февруари, март, ноември)
 • Входна такса за замъка “Хлубока” (приблизително 8 EUR на турист)
 • Разходка с корабче по р. Вълтава
 • Вечеря в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци
 • Посещение на пивоварна U Fleku
 • Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) – заплаща се на място
 • Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага
 • Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка “Хлубока” и Чески Крумлов (цената не включва входната такса за замъка “Хлубока” – заплаща се индивидуално на място), при минимум 20 туристи 60 лв.
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод (през февруари, март, ноември) 50 лв.

 

Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час), при минимум 15 туристи 22 лв.
Вечеря в типичен чешки ресторант с традиционна музика и танци (неограничена консумация на бира, вино и вода, картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе), при минимум 20 туристи 62 лв.

 

Ползване на двойна седалка от един турист 205 лв.
Посещение на пивоварна U Fleku (цената включва дегустация на бира и беседа), при минимум 15 туристи 24 лв.

 

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! 0 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

1 EUR = 25,83 CZK

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

През месеците февруари, март, ноември и декември на 4-ия ден от програмата, вместо еднодневна екскурзия до замъка “Хлубока” и Чески Крумлов се предлага еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.