Индия – Златният триъгълник

Делхи – Джайпур – Фатехпур Сикри -Агра – Делхи

25.09.2016 – 01.10.2016

Индия

Туристическа програма:

Първи ден: 25.09.2016 – София – Доха – Делхи

Среща на летище София. Полет за Делхи през Доха в 20.30ч. с Катарски авиолинии. Кацане на летище Доха в 01.10 ч. Полет за Делхи в 02.45 ч.

Втори ден: 26.09.2016 – Делхи

Пристигане в Делхи в 08.50ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотела. Настаняване по възможност преди 14 ч.

Следобяд тур на Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар – най-високотоминаре в светас височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на GuridwaraBanglaSahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру HarKrishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим с автобуса през Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия”построена в чест на 80000 хиляди войници, загинали в Първата световна война.

Вечеря. Нощувка в Делхи.

 

Трети ден: 27.09.2016 – Делхи – Джайпур ( 258 км / 4-5 часа)

Закуска. Освобождаване на хотела.

Разглеждане Стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост–масивен форт, построен от ShahJahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина погледнато от реката. В крепостта се намират още Перлената Джамия – MotiMasjid и Diwan-I-am – голяма зала, в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън),построена от император ShahJahan и най-големият архитектурен проект на империята Mughal.Вечеря. Нощувка.

Следобяд отпътуване за Джайпур. Пристигане привечер. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Джайпур.

Четвърти ден: 28.09.2016 – Джайпур

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. По- късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур. Тематична вечеря с фолклорна програма в Narayan Niwas Palace. Нощувка в Джайпур.

Пети ден: 29.09.2016 – Джайпур Фатехпур Сикри – Агра (235 км, около 3-4 часа)

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра. По пътя разглеждане на Фатехпур Сикри – столицата на великия монголски император Акбар. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в Списъка на ЮНЕСКО със световното културно наследство. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. В Фатехпур Сикри се намира и една от най-големите джамии в Индия – Jama Masjid. Продължаваме към Агра. Пристигане в хотела следобяд. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Шести ден: 30.09.2016 – Агра – Делхи (204 км / 4 часа)

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Следобед посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Делхи следобед. Пристигане в Делхи вечерта. Вечеря. Нощувка.

Седми ден: 01.10.2016 Делхи

Трансфер до летище. Полет за Доха в 03.30 часа. Кацане в Доха в 04.45 часа. Полет за София в 06.50ч. Кацане на летище София в 12.00ч.

 

Цена на човек в двойна стая – 1035 евро/2025 лв.

 • Доплащане за единична стая – 260 евро/509 лв.
 • Трети възрастен на допълнително легло – 1035 евро/2025 лв.

Израел

Пакетната цена е в евро включва:

 • самолетен билет София-Доха-Делхи-Доха-София с Катарски авиолинии
 • летищни такси
 • традиционно посрещане на летището в Делхи и всички трансфери
 • 5 нощувки в хотели 5*
 • 5 закуски и 5 вечери
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра, Фатехпур Сикри и Делхи
 • езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • тематична вечеря на 28.09.2016 г в Naryan Niwas Palace
 • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • водач от България по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро за периода на пътуване със застрахователна компания „Евроинс”

 

Цената не включва:

 • индийска туристическа виза – 105 лева
 • разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 10 USD на човек на град – заплащат се на място
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД “Евроинс”

„Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”
Информация и общи условия за застраховка “Отмяна на пътуване” със ЗД “Евроинс”.

Начин на плащане: Плащането се извършва в офисите на ТО или чрез превод по банков път.

 • Депозит 500 евро или 1000 лева при записване;
 • Доплащане до 30 работни дни преди датата на отпътуване!

Забележка:

 • Възможно е програмата да претърпи промени в реда на разглеждане на забележителностите.

Минимален брой участници: 20 туристи

Краен срок за набирането им: 30 дни преди заминаване

Вид използвани транспортни средства по програмата:
Самолет
Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)

 

Полетно разписание:

QR 226 25SEP SOF DOH 2030 0110+1
QR 570 26SEP DOH DEL 0245 0850
QR 579 01OCT DEL DOH 0330 0445
QR 227 01OCT DOH SOF 0650 1200

Визов режим

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн.

– Две цветни снимки с размери 2” x 2” (5.08 x 5.08 см)

– Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата

– Двупосочен самолетен билет

– От 10.06.2013 г. Посолството на Република Индия въвежда задължително интервю за издаване на туристическа виза, на което всеки кандидат трябва да се яви лично в Посолството в София на адрес ул.”Св.Седмочисленици”23, Лозенец. След интервюто на кандидатите се взимат биометрични данни.

– Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева. Таксата за визата се заплаща лично от кандидата в Посолството.

Разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн.
Повече информация на: http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/

Хотели по програмата или подобни:

Делхи – ITC WELCOM DWARKA/CROWN PLAZA OKHLA

Джайпур – HILTON JAIPUR

Агра – RAMADA PLAZA