ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ -мистиката на самураите в модерния свят на технологиите

Маршрут: ОСАКА КИОТО – КАНАЗАВА – ТАКАЯМА – ТОКИО – ЙОКОХАМА – КАМАКУРА – ХАКОНЕ И ПЛАНИНАТА ФУДЖИ
Япония

20.10 – 30.10.2016

8 нощувки, 11 дни

Цена с всички такси: 2999 евро/5866 лв

Ден 120.10.2016 / София – Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летище Истанбул.

Ден 2 – 21.10.2016 / Истанбул – Осака

Излитане от Истанбул в 01:35 ч. за Осака. Кацане на летище Kansai, Осака в 18:40 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел в центъра на Осака (около 1,50ч). Настаняване в хотел City Route 3* (или подобен). Свободно време. Нощувка.

Ден 3 – 22.10.2016 / Осака

Закуска в хотела.

Целодневна обиколка на Осака (09:00 – 17:00ч) с включен обяд в местен ресторант. Обиколката на Осака започва с посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци и квартала на развлеченията Дотомбори. Ще обядваме типичното за Осака Okonomiyaki (зелев омлет) в местен ресторант. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. Последната ни спирка днес е най-известният пазар в града – Kurormon Market, от който може да си купите всичко от плодове до дрехи и обувки. Това е най-оживеното място в града, където можете да видите хора от всички социални групи на населението. Тук е и най-вкусната и прясна риба, подобно на Tsukiji fish market в Токио.

Връщане в хотела в Осака. Нощувка.

 

Ден 4 – 23.10.2016 / Осака – Киото (57км, около 0,50ч трансфер) – Осака

Закуска в хотела.

Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (08:30 – 17:00ч).

Започваме с посещение на замъка Nijojo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Последната ни спирка е Императорският Дворец на Киото, който служи за резиденция на императора преди тя да се премести в Токио през 1868г. Всички церемонии по стъпване в длъжност на императорите на Япония в наши дни са провеждани в този замък, като само настоящият император Акихито е бил коронясан в Императорския дворец в Токио. (Посещението на двореца зависи от възможностите да се поеме групата в деня на екскурзията, поради ограничени бройки за посещение на ден. Поради тази причина местата се запазват до 30 дни преди посещението с имената на всички участници. Имената на хората от групата не подлежат на промяна веднъж подадени към музея и билетите не подлежат на възстановяване при анулация на пътуването, независимо от причината).

Последната ни спирка днес е един от най-красивите будистки храмове в Киото, в който ще вземем участие в традиционна чаена церемония.

Следобеда свободно време (след 17:00ч). Нощувка в Осака.

Ден 5 – 24.10.2016 / Осака – Каназава (307км, трансфер: 2,45ч с влак)

Ранна закуска в хотела. Напускане на хотела в Осака и отпътуване за Каназава.

(Туристите се умоляват да приготвят двудневен багаж за пребиваването си в Каназава и Такаяма, тъй като багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио).

След пристигането в Каназава – посрещане от местния екскурзовод и полудневна обиколка на града (12:00 – 17:00ч). Ще започнем с една от най-красивите традиционни японски градини – Kenrokuen Garden. Тук можете да видите майсторството на японските градинари и да пиете чай в някоя от многобройните чайни в парка.

Един от най-добре запазените райони с типични самурайски къщи в страната, е следващата ни спирка. Разположен в район Nagamachi в близост до замъка на Каназава, Nomura е една от добре запазените самурайски къщи на просперираща самурайска фамилия от времето на периода Мейджи в Япония. Ще видите къде и как са живели самурайските семейства, ще се докоснете да тяхното ежедневие и бит.

Последната ни спирка днес с цел да се потопим в местната атмосфера, е най-големия пазар в Каназава – Omicho, който е притегателен център за местни и туристи за обяд или вечеря в някое от живопистните ресторантчета или просто за пазаруване.

Настаняване в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен) в Каназава. Нощувка.

 

Ден 6 – 25.10.2015 / Каназава – Такаяма (138км, около 2,3ч с автобус)

Закуска в хотела в Каназава. Целодневна екскурзия до Такаяма (08:30 – 17:30ч).

Днешната ни обиколка започва с посещение на типично японско планинско градче – Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawago. Намира се високо в планината Хаку, по пътя между Каназава и Такаяма. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура – Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „построени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi. Ще посетим къщата Wada (най-голямата къща от музея на открито), принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi, която днес е превърната в музей.

Продължаваме към Такаяма. Ще посетим сградата Yatai Kaikan, където могат да се видят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония, които и днес се използват по време на третия по големина фестивал в Япония – Takayama Festival, който се провежда ежегодно на 14 и 15 април.

Обяд в местен ресторант с най-вкусно приготвеното традиционно телешко в страната.

Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.

Настаняване в хотел Hida Hotel Plaza 3* (или подобен) в Такаяма.

*Хотелът разполага със СПА център с минерална вода и няколко джакузита на открито (работно време 06:00 – 24:00ч). Нощувка.

 

Ден 7 – 26.10.2016 / Такаяма – Токио (около 530км, трансфер около 5ч с влак)

Закуска в хотела. След закуска – пешеходна обиколка на Такаяма (08:30 – 10:30ч). Денят ни ще започне с посещение на един от двата традиционни дневни пазара в Такаяма – сутрешният. Тук ще можете да си закупите сувенири произведени в града, както и ще видите доста ръчно изработени предмети.

Продължаваме към старата част на града и улица Sannomachi – най-известната улица в старата част на града, която и днес приютява множество добре запазени стари къщи, магазини, чайни, пивоварни за саке, някои, от които работят от векове. Тук ще видим и рикши теглени от хора, които могат да се наемат от туристите за приятна разходка в занаятчийското градче.

В 11:24ч отпътуваме от Такяма към Нагоя и след това прехвърляне на влака стрела за Токио. Пристигане на гарата в Токио в 16:23ч и посрещане от представител на местния партньор. Трансфер и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен) в центъра на Токио. Нощувка.

Ден 8 – 27.10.2016 / Токио

Закуска в хотела.

Полудневен панорамен тур на Токио (08:30 – 14:30ч) – ще видим най-високата сграда в столицата – Tokyo Tower, Императорският дворец – тихо и спокойно кътче в забързания град; Асакуса Канон – най-старият храм в Токио и разходка по улицата със сувенири Накамисе. Ще обядваме в местен ресторант, предлагащ традиционното японско ястие – Tempura (вид панирана риба). На връщане ще минем покрай Акихабара (Акиба) – електронният квартал на Токио. Продължаваме тура като минаваме покрай сградата на парламента на Япония (National Diet Building); Одайба – квартал, създаден върху огромен изкуствен остров в залива и Гинза – най-богатият квартал в града.

Връщане в хотела в 14:30ч. Свободно време в японската столица.

Нощувка.

 

Ден 9 – 28.10.2016 / Токио – Хаконе и Фуджи – Токио ( 110км, около 1,3ч трансфер с автобус)

Закуска в хотела.

Целодневна екскурзия до Хаконе (08:30-18:30ч), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (включена в пакетната цена). Целодневният тур с автобус включва слизане с въжена линия до връх Комагане; разходка с корабче по езерото Аши; посещение на Owakudani – вулканичната равнина покрита с множество горещи извори; музея за изкуствата Narukawa, откъдето се откроява прекрасен изглед към Хаконе. Обяд в местен ресторант по традиционно японско меню (включено в цената).

Връщане в Токио. Нощувка.

 

Ден 10 – 29.10.2016 / Токио – по желание Йокохама и Камакура (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)

Закуска в хотела.

Напускане на хотела в 11:00 ч. Свободно време до 19:00 ч или еднодневен тур (08:00 – 18:00ч) до Камакура – една от старите столици на Япония (срещу допълнително заплащане) и Йокохама.

Камакура – град, който се намира югозападно от Токио , в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е не само исторически град, но и популярен със своите плажове и фестивалът Kamakura Matsuri – най-големият фестивал в Камакура, който обикновено се провежда през април месец. Продължаваме обиколката с храма Котоку-ин (Kotokuin Temple) – известен със своята бронзова статуя на „Великия Буда“; храмът Хасе Канон (Hase Kannon Temple) – известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието.

Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г.

Обиколката ще започне с градините Sankeien, прочути с целогодишната си красота. Тук има и доста стари традиционни японски постройки (пагоди и къщи), донесени и запазени от различни краища на страната. Най-известната е къщата на прочутата фамилия Hara, които са се занимавали с търговия на коприна. Ще се разходим сред цъфналите пролетни дървета, по прекрасните изкуствени мостове и цветни лехи.

Последната ни спирка днес е големият китайски квартал на Йокохама. Той се развива бързо като търговски център след като през 1859г Япония отваря пристанищата си за международната търговия. В центъра на квартала ще видите най-големия храм Kaneibyo посветен на бога на просперитета и добрия бизнес. Ще се разходим по пъстрите улици осеяни с магазини и ресторантчета, с което е и най-известен днес квартала. Връщане в Токио.

Трансфер до международното летище Нарита в 18:30ч (около 1,30ч трансфер). Полет от Токио за Истанбул в 22:30ч.

 

Ден 11 – 30.10.2016Токио – Истанбул – София

Пристигане в Истанбул в 03:40 ч. Полет от Истанбул за София в 07.50 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

 

Край на програмата!
Япония

Човек в двойна стая Единично настаняване
Пакет с включени летищни такси 2999 евро / 5866 лв 3265 евро / 6386 лв

Цената е в евро/лева на човек и включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Осака/Токио-Истанбул-София с включени летищни такси на авиокомпания Turkish Airlines;
 • Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
 • 3 нощувки в Осака в хотел City Route 3* (или подобен);
 • 1 нощувка в Каназава в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен);
 • 1 нощувка в Такаяма в Hida Hotel Plaza 3* (или подобен);
 • 3 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
 • 8 закуски в хотелите в Осака, Каназава, Такаяма, Токио;
 • 4 обеда по програмата – в Осака, Такаяма, Токио и Хаконе и планината Фуджи (японска кухня);
 • Целодневна обиколка на Осака (с включен обяд);
 • Целодневна обиколка на Киото;
 • Полудневна обиколка на Каназава с автобус;
 • Целодневна обиколка на област Shirakawago и Такаяма с автобус (с включен обяд);
 • Полудневна пешеходна обиколка на Такаяма (стария град и сутрешния пазар);
 • Полудневна панорамна обиколка на Токио (с включен обяд);
 • Целодневна екскурзия до Хаконе (Hakone), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (с включен обяд);
 • Участие в чаена церемония в Киото;
 • Билет за високоскоростния влак от Осака до Каназава (западната линия Thunderbird);
 • Билет за високоскоростния влак от Такаяма до Нагоя (линия Wideview-Hida);
 • Билет за влака стрела от Нагоя до Токио (Nozomi);
 • Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Евроинс;
 • Водач на групата от туроператора при минимум 10 човека;

 

Цената не включва:

 • Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус (с включен обяд):
  • при минимум 10 човека – 195 евро на човек (по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);
  • при минимум 15 човека – 140 евро на човек (по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • Лични разходи и напитки по време на храненията;

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
 • от 59 дни до 31 дни-депозита;
 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.

Разписание на полетите:

20/10 СОФИЯ 21:40 ИСТАНБУЛ 23:05

21/10 ИСТАНБУЛ 01:35 КИОТО 18:40

29/10 ТОКИО 22:30 ИСТАНБУЛ 03:40 (кацане на 30.10.2016)

30/10 ИСТАНБУЛ 07:50 СОФИЯ 09:05

Важна информация:

 • Цената е валидна при група от минимум 10 туриста.
 • Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими спациални ваксини.
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването.
 • Доплащането става в срок до: 20.09.2016г.
 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 750 евро/ 1500 лева.
 • Плащането се извършва в брой или по банков път.
 • Цените са изготвени при курс 100¥=1.2595 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;