ИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК

Crypto-Sector-In-India-Failing-Due-To-Lack-Of-Regulation
Индия е страна на контрастите – блестящ лукс и бедност. Тя е колоритна
и не може да бъде разказана. Вкусовете и ароматите ù трябва да се опитат. Тя просто трябва да бъде видяна и почувствана. Духът ù трябва да бъде обикнат!

ДЕН 1 | Полет до Делхи
След пристигането – обзорна обиколка на Олд Делхи – паметника на Махатма Ганди „Raj Ghat”, Червената крепост, построена от император Шах Джахан, пазара „Чанди Чоук” и джамията „Джама Масджид”. Нощувка в хотела.
Допълнителна екскурзия: Разходка с рикша по оживените улици на Чанди Чоук.

ДЕН 2 | Делхи – Агра
Закуска. Обзорна обиколка на Ню Делхи Ще посетите „Китаб Минар”– най-високата каменна кула в Индия, военния мемориал „India gate“, сградите на Президентството, Парламента и Правителството. Ще имате възможност да посетите и гробницата на Хумаюн. Отпътуване към гр. Агра и настаняване в хотела.

ДЕН 3 | Агра
На зазоряване ще посетите храма Тадж Махал, построен в средата на XVII век от могулския император Шах Джахан за съпругата му Мумтаз Махал. Връщане в хотела за закуска. През останалата част от деня ще разполагате със свободно време или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Допълнителна екскурзия: Крепостта Агра. Тя представлява полумесец на брега на река Ямуна, ограден от 20-метрови високи стени, отдалечени на 12 м една от друга; В Агра ще станете свидетели и на шоуто „Mohabbatein Taj“, което представлява поредица от пиеси посветени на могулската империя.

ДЕН 4 | Агра – Джайпур
Закуска. Потегляте към Джайпур, като по пътя ще видите изоставения град Фатехпур Сикри, построен от император Акбар през 1569 г. в чест на великия светец Шейх Салим Чисти. Недостигът на вода бил основната причина хората да започнат да изоставят този красив град. Ще можете да посетите още и забележително добре запазените сгради в „Призрачния град“, включително „Джама Масджид“, гробницата на Салим Чисти, Двореца „Панч Махал“ и други дворци, които показват величието и великолепието на империята Могул от времето на нейния разцвет. Продължавате към Джайпур, настаняване в хотела и нощувка.

ДЕН 5 | Джайпур
Закуска. Сутринта ще започнете с разглеждане на забележителностите и посещение на крепостта „Амбър“ – древната столица на щата до 1728 г. Ще посетете „Храма на Кали“, „Залата на победата“ или „Джал Махал“ и „Джагмандир“. По време на обиколката на града ще разгледате „Обсерваторията“, „Дворецът на ветровете“ и градския дворец-музей. През останалата част от деня ще раполагате със свободно време или по желание екскурзии (срещу допълнително заплащане).
Допълнителни екскурзии: Разходка със слонове до крепостта „Форт Амбър“ (изкачване / спускане с джип). Ще посетите двореца „Хава Махал”, построен през 1799 г. от махараджа Саваи Пратап Сингх и проектиран от Лал Чанд Уста под формата на короната на индуския Бог.
или
Готварски урок + вечеря в благородната семейна къща. По време на демонстрацията ще опитвате различните техники и съставки, използвани в кухнята на Раджастан.

ДЕН 6 | Джайпур
Закуска. В този ден разполагате със свободно време, в което можете да се отпуснете в басейна или да се насладите на спа процедури в хотела (срещу допълнително заплащане). Предлагаме ви и по желание екскурзии (срещу допълнително заплащане).
Допълнителни екскурзии: Посещение и обяд в Самод + обиколка на района с джип. Ще се разходите по калдъръмените улици на Самод, където ще имате възможност да пазарувате, да срещнете търговци на платове и производители на бижута. Ще посетите местните светилища, базари, както и кралските градини на “SamodeBagh“.
или
Привечер имате възможност да се сприятелите със слон “Eleday”. Слоновете са изключително мили и позволяват на гостите да ги хранят, къпят или играят с тях.

ДЕН 7 | Джайпур – Делхи
Закуска. Ще отпътувате обратно за Делхи. Ще раполагате със свободно време или по желание екскурзии (срещу допълнително заплащане).
Допълнителна екскурзия: Панаира „Кралството на мечтите”. Представлява съчетание на индийските изкуство, култура, наследство, занаяти и кухня – всичко това с помощта на съвременните технологии.

ДЕН 8 | Полет до България

Цената включва:

– ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
– ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
– БАГАЖ – 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
– TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
– НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация.
– ХРАНА – 7 богати закуски на блок маса.
– ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва:

– Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро:
– Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая)
– Туристическа виза за еднократно посещение на Индия;
– „Пакет допълнителни екскурзии“, който осигурява:
• Разходка с рикша по улиците на Олд Делхи;
• Посещение на крепостта Агра;
• Разходка със слонове до „форт Амбър“;
• Посещение с включен обяд в Самод.
– „Пакет 7 вечери“, който осигурява:
• Готварски урок в Джайпур;
• Гала вечер в „Кралството на мечтите“.
– Застраховка „Отмяна на пътуването“