Индия – Фестивалът на цветовете

Main Bazar late afternoon, Paharganj known for its concentration of hotels, lodges, restaurants, dhabas and a wide variety of shops catering to both domestic travellers and foreign tourists, especially backpackers and low-budget travellers.

Main Bazar late afternoon, Paharganj known for its concentration of hotels, lodges, restaurants, dhabas and a wide variety of shops catering to both domestic travellers and foreign tourists, especially backpackers and low-budget travellers.

Фестивалът на цветовете, известен още като „Холи“, е древен хиндуистки празник, символизиращ края на зимата и идването на пролетта. Холи се е зародил като специален ритуал, с който на новоомъжените жени се е пожелавало щастие и благополучие в новия им дом. С течение на времето фестивалът се превръща в празник на плодородието и пролетта. Елате да изживеем заедно вълшебството на този празник! Ще се обагрим в цветен прах и ще се потопим в неповториманта атмосфера на фестивала.

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски и вечери в Делхи, 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра и 3 нощувки със закуски и вечери в Джайпур. Настаняването е в хотели 4 и 5 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Индия. Лети се с редовни полети на Турските авиолинии (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и салонен багаж). Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 05.03.2020: 07:00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 09:50 ч. – отпътуване за Истанбул, с полет на Турските авиолинии. Кацане на летището в Истанбул в 12:10 ч. Възможност за панорамна обиколка на Истанбул (с доплащане 54 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 15 записани. Отпътуване за Делхи в
20:55 ч.

ВТОРИ ДЕН – 06.03.2020: 05:15 ч. местно време пристигане в Делхи. Трансфер до хотела в Делхи и закуска. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Президентския дворец “Раштрапати Бхаван”; главният булевард Радж Пат и Индийската порта – 42
м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; Следобед посещение и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт и Мемориала Радж Гат – място където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка в Делхи.

ТРЕТИ ДЕН – 07.03.2020: Закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век: посещение на храма Лотус – построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра; кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО)
– висока 72.5 метра. Oтпътуване за Агра и по път посещение на спиращия дъха храмов комплекс „Акшардам“, построен в чест на индийскaта и хиндуистката култура, душевност и архитектура. Пристигане в град Агра – разположен на свещената за индусите река Ямуна. Тази естествена природна защита осигурява стратегическата роля на града още от първите десетилетия на съществуването му – преди около 2 500 години, когато е бил част от будистката империя на Ашока. През XVI век градът бележи разцвет и е издигнат за столица на Моголската империя (обхващала земите на днешна Индия) по време на династията на Великите Моголи, управлявали от XVI до XVIII век. Днес град Агра е известен най-вече с невероятния мавзолей Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация на всяко

първо посещение на Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук се бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. Настаняване в хотела. Възможност за посещение на Калакрити шоу (с доплащане 65 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря в хотела. Нощувка в Агра.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 08.03.2020: Закуска. Посещение на Тадж Махал – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал. Разглеждане на Агра Форт – великолепна крепост, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си. Отпътуване за Джайпур. По път посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя, но е изоставен само 14 години след построяването му. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Джайпур.

ПЕТИ ДЕН – 09.03.2020: Закуска. Посещение на Амбър Форт (за желаещите е възможно да яздят слон до Амбър Форт – ако има възможност за цялата бройка желаещи) – несъмнено една от най-значимите забележителности в региона. Построен през 1592 г. от Раджа Ман Синг II, фортът е чудесен пример за великолепието на местната архитектура. Разглеждане на Джайпур – столица на щата Раджастан, основан през 1727 г. от Раджа Джай Синг II. Градът е известен като розовия град, най-вече заради боядисаните в розово през 1878 г. градски стени, част от подготовката на града за посещението на английския престолонаследник. Част от градските стени са непокътнати и до днес, въпреки, че градът се е разраснал доста повече от първоначалните планове. Търговията остава най-важният отрасъл за Джайпур, благодарение на стратегическото местоположение на града. Посещение на Обсерваторията (ЮНЕСКО) – построена от астронома Крал Савай Джай Синг през 1728 г. Обсерваторията работи и до днес. Фото пауза на Хава Махал или както е известен Двореца на ветровете. Пет етажният дворец е построен, за да може жените от двореца да наблюдават фестивалите, които са преминавали по улиците под него. Разглеждане на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – текстил, оръжия и миниатюрни рисунки. Имате възможност да се возите на типична рикша в известния Бабу маркет. Вечеря в хотела. Нощувка в Джайпур.

ШЕСТИ ДЕН – 10.03.2020: Закуска. Станете част от индийския фестивал на цветовете Холи – ярки цветове, усмихнати лица, шарен прах, който се носи из въздуха. Възможност да се обагрите в цветен прах и да се потопите в атмосферата на празника. Следобед свободно време за релакс и почивка. Вечерта посещение на храма „Бирла“ за наблюдение на церемонията Аарти, традиционна церемония за молитва в един от най-красивите храмове на Джайпур. Вечеря в хотела. Нощувка в Джайпур.

СЕДМИ ДЕН – 11.03.2020: Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на храма на Галтаджи, по известен като храма на „маймуните“. Отпътуване за Делхи. Пристигане в Делхи. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка в Делхи.

ОСМИ ДЕН – 12.03.2020: Трансфер до летището в Делхи. Полет за Истанбул в 06:55 ч. Пристигане в Истанбул в 11:30 ч. местно време. Полет за София в 14:45 ч. Пристигане в София в 15:05 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ

05.03.2020 – 12.03.2020

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория Настаняване в 4* или 5* Настаняване в 4* или 5*
до 15.11.2019 г. след 15.11.2019 г.

цена на възрастен в двойна стая 2143 лв. 2243 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2493 лв. 2593 лв.
цена на трети възрастен в стая 2023 лв. 2123 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1973 лв. 2073 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2033 лв. 2133 лв.

Забележка: в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Самолетен билет; Летищни такси;
Салонен и чекиран багаж;
2 нощувки със закуски в Делхи;
3 нощувки със закуски в Джайпур;
1 нощувка със закуска в Агра;
6 вечери;
Трансфери летище – хотел – летище с минибус/автобус; Транспорт с минибус/автобус по програмата;
Водач от агенцията;
Екскурзоводски услуги по описаната програма; Входни такси в посещаваните обекти.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Цената на индийската виза (145 лв.) – туроператорът съдейства за издаване на визата; Бакшиши за екскурзовод и шофьор (5 USD на човек на ден) – заплащат се задължително;
Застраховка „Отмяна на пътуване“; Медицинска застраховка;
Разходи от личен характер;

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Такса за издаване на индийска виза: 145 лв. (Цена за възрастен)
Калакрити шоу: 65 лв. (Цена за възрастен)

Възможност за посещение на Калакрити шоу – с доплащане. Провежда се при минимум
10 записани и се заплаща и заявява предварително в България.

ХОТЕЛИ

Делхи – хотел Golden Tulip Suites 4* или подобен; Джайпур – хотел Golden Tulip Essential 4* или подобен; Агра – хотел Crystal Sarovar Premier Agra 5* или подобен.

Забележка: В някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 85 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Местна Валута: Индийска рупия.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Индия:

задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането; Такса за издаване на индийска виза в размер на – 145лв., издава се и се заплаща
от България, попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см;
Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

Здравни изисквания: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.