Куала Лумпур и Сингапур
164125567

Екскурзията е деветдневна и включва 3 нощувки със закуски в Куала Лумпур, 3 нощувки със закуски в Сингапур, 1 вечеря с шоу програма в Сингапур, богата екскурзоводска програма в Куала Лумпур и Сингапур. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, вътрешен полет от Куала Лумпур до Сингапур и трансфери. Вътрешните трансфери в Куала Лумпур и Сингапур се извършват с минибус или автобус. Лети се с редовни полети на Катарските авиолинии (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и салонен багаж). Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач- екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на
български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 14.02.2020: 10:00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 12:25 ч. – отпътуване за Доха с полет на Катарските авиолинии. Кацане на летището в Доха в 18:15 ч. Отпътуване за Куала Лумпур в
19:30 ч.

ВТОРИ ДЕН – 15.02.2020: 08:05 ч. местно време пристигане в Куала Лумпур, най- големият град и столицата на Малайзия. Многократно разрушаван и възстановяван през вековете,
днес Куала Лумпур е един от най-модерните и динамично развиващи се градове в Азия. Полудневна туристическа обиколка на града: Фото пауза на Кралския дворец „Истана Негара“ – официалната резиденция на краля на Малайзия. Посещение на Паметника на националните герои – издигнат в чест на загиналите за свободата на Малайзия; Музея на ислямските изкуства; площад Мердека, известен още като площадът на Независимостта; сградата „султан Абдул Самад“, една от най-старите забележителности в Куала Лумпур; Фото пауза на наблюдателната кула KL и посещение на най-високите в света кули близнаци Петронас (имате възможност да се насладите на спиращи дъха гледки от
86-ят етаж на кулите близнаци). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря с шоу програма „The Love @ Matic“. Нощувка в Куала Лумпур.

ТРЕТИ ДЕН – 16.02.2020: Закуска. Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия до Малака с включен обяд – с доплащане 156 лв. на човек – заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на Червения площад; хълма „Св. Пол“ с руините на християнската църква, построена от португалски капитан в знак на благодарност към Дева Мария за спасяването на живота му по време на буря в морето; посещение на храма Ченг Хуун Тенг – със своята над 400 годишна история това е най-старият китайски храм в цяла Малайзия; джамията „Капитан Клинг“. Обяд в местен ресторант. Разходка по известната улица „Джонкър“ в китайския квартал. Трансфер до хотела. Нощувка в Куала Лумпур.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 17.02.2020: Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на известния храмов комплекс, изграден във варовиковите пещери Бату – с доплащане 89 лв. на човек – заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека. Пещерите са едни от най-посещаваните обекти, находящи са на 11 километра северно от Куала Лумпур. Нощувка в Куала Лумпур.

ПЕТИ ДЕН – 18.02.2020: Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Сингапур. Кацане в Сингапур – градът – държава, привличащ с уникалната си смесица от небостъргачи, търговски центрове и типични местни кварталчета. Най-чистият и зелен мегаполис в Азия събира в себе си блясъка на модерния Запад и историята и традициите на Изтока. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Възможност за нощно сафари (Night Safari) в най-големия парк за диви животни в света – с доплащане 192 лв. на човек – заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, входна такса за парка и водач). Нощувка в Сингапур.

ШЕСТИ ДЕН – 19.02.2020: Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Сингапур: посещение на централната част „Рафълс“ , носеща името на Сър Томас Рафълс, често наричан Бащата на Сингапур; впечатляващата сграда на Парламента; Националната галерия на Сингапур; парка „Мерлион“ – една от най-известните забележителности на града.
Посещение на Храма на зъба на Буда в китайския квартал. Разходка в „Градините до залива“, определени от много пътешественици като едно от най-красивите места на света. Следобед свободно време. Нощувка в Сингапур.

СЕДМИ ДЕН – 20.02.2020: Закуска. Свободно време. Следобед възможност за екскурзия до остров Сентоса с включена вечеря и шоу програма „Крилете на времето“ – с доплащане 243 лв. на човек – заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, посещение на аквариума S.E.A, вечеря и водач). Екскурзията включва: разглеждане на аквариума S.E.A, един от най- големите в света, дом на повече от 100 000 морски животни; вечеря в местен ресторант и посещение на уникалното шоу „Крилете на времето“. Нощувка в Сингапур.

ОСМИ ДЕН – 21.02.2019: Закуска. Освобождаване на стаите в хотела до 12:00 часа. Свободно време. Възможност за посещение на Ботаническата градина в Сингапур, включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – с доплащане 125 на човек – заявява се и се заплаща в България, провежда се при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, екскурзовод, входна такса за Градината на орхидеите и водач).Трансфер до летището в Сингапур.

ДЕВЕТИ ДЕН – 22.02.2019: Полет за Доха в 02:00 ч. Пристигане в Доха в 05:35 ч. местно време. Полет за София в 06:55 ч. Пристигане в София в 11:25 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ

14.02.2020 – 22.02.2020

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория Настаняване в 3* или 4* Настаняване в 3* или 4*
до 01.11.2019 г. след 01.11.2019 г.

цена на възрастен в двойна стая 3485 лв. 3685 лв.
цена на човек в индивидуална стая 4268 лв. 4468 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2818 лв. 3018 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 3325 лв. 3525 лв.

Забележка: Трети възрастен в стая – цена по запитване

ВАЖНО! При нощувки в Малайзия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 10 RM (малайзийски рингит) на стая на нощувка (около 5 лв.). Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

Самолетен билет София – Доха – Куала Лумпур – Сингапур – София; Самолетен билет Куала Лумпур;
Летищни такси;
Салонен и чекиран багаж;
3 нощувки със закуски в Куала Лумпур;
3 нощувки със закуски в Сингапур;
1 вечеря с шоу програма в Сингапур;
Трансфери летище – хотел – летище с минибус/автобус; Транспорт с минибус/автобус по програмата; Екскурзоводски услуги по описаната програма;
Входни такси в посещаваните обекти; Водач от агенцията.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Допълнителните екскурзии и посещения, специално упоменати, че са с доплащане; Бакшиши за екскурзовод и шофьор – заплащат се задължително и са в размер на 3-5
USD на човек на ден;
Градска такса (city tax) в Малайзия;
Медицински застраховки – с доплащане 2 лв. на човек на ден;
Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% – 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Екскурзия до Малака: 156 лв. (Цена за възрастен)

Целодневна екскурзия до Малака с включен обяд – с доплащане. Заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, обяд и водач).

Посещение на пещерите Бату: 89 лв. (Цена за възрастен)

Посещение на варовиковите пещери Бату – с доплащане. Заявява се и се заплаща в

България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека.

Екскурзия до о-в Сентоса с вечеря и шоу програма: 243 лв. (Цена за възрастен)

Екскурзия до остров Сентоса с включена вечеря и шоу програма „Крилете на времето“ – с доплащане. Заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела,посещение на аквариума S.E.A, вечеря и водач).

Посещение на ботаническата градина в Сингапур: 125 лв. (Цена за възрастен)

Възможност за посещение на Ботаническата градина в Сингапур, включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – с доплащане. Заявява се и се заплаща в България, провежда се при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, екскурзовод, входна такса за Градината на орхидеите и водач).

Нощно сафари: 192 лв. (Цена за възрастен)

Нощно сафари в най- големия парк за диви животни в света – с доплащане. Заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, входна такса за парка и водач).

ХОТЕЛИ

Куала Лумпур – хотел Hotel Royal**** или подобен
Сингапур – хотел M Social**** или подобен

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО! При нощувки в Малайзия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 10 RM (малайзийски рингит) на стая на нощувка (около 5 лв.). Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

Продължителност на полетите:

София – Доха и обратно – около 5 ч. в посока; Доха – Куала Лумпур – около 8 ч.. в посока; Сингапур – Доха – около 7 ч. и 40 мин. в посока.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 85 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева; ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута:

Сингапур – сингапурски долар (SGD); Малайзия – малайзийски рингит (MYR).

Информация и необходими документи за пътуване до Малайзия и Сингапур:

Българските граждани могат да пътуват до Сингапур с международен паспорт, валиден най-малко до 6 месеца от датата на влизането в страната. За престой до 90 дни не се изисква виза.
Българските граждани могат да пътуват до Малайзия с международен паспорт, валиден най-малко до 6 месеца от датата на влизането в страната. За престой до 90 дни не се изисква виза.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,75 лева. При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

ЗАБЕЛЕЖКА

Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна на курса с над
0,05 BGN цената подлежи на корекция.