НАЙ-ДОБРОТО ОТ ПЕРУ!

Индивидуални пътувания на топ цени!
7 дни / 6 нощувки
Гарантирани тръгвания всеки ден до 16.12.2019
Насладете се на най-доброто от Перу с този запомнящ се седемдневен тур от Лима до Куско. Посетете красивите колониални градове, вижте наследството на древните цивилизации и се възхищавайте на някои от най-впечатляващите пейзажи на планетата. Запознайте се с потомците на инките, местните камили на Андите и отидете на поклонение към планинските върхове, за да посетите великолепната цитадела и планината Мачу Пикчу. Присъединете се към тази фантастична обиколка и опознайте естествената красота, историята и културата на Перу.

Ден 1: Пристигане на Лима
При пристигането Ви в Лима, ще бъдете посрещнати от екскурзовод на летището, за трансфер до хотела в Лима. Оставяме останалата част от деня свободна, за да опознаете града. Перуанската столица е модерен град, пълен с история, и дом на около 10 милиона жители. В момента градът преминава през вълнуващ момент на културни и икономически промени.
Нощувка в избран хотел в Лима на база нощувка със закуска.

Ден 2: Лима
Ще започнете деня си с вкусна закуска в хотела. След това ще разгледате стария град на Лима, който е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и е пълен с очарователни исторически сгради. Започвате с живописна обиколка в колониалния център и ще оцените грандиозната архитектура на Испанската империя. Ще се разходите се до впечатляващата катедрала Casa Aliaga, колониално имение, дадено през 1535 г. от главния конквистадор Франсиско Писаро на един от капитаните си Jerónimo de Aliaga. Това е единствената къща от това време, която все още принадлежи към едно и също семейство. Ще продължите до музея Larco, разположен в традиционния квартал Pueblo Libre, в красиво реставрирана вицерегална къща, построена през предколумбовата пирамида от седми век. Музеят се гордее с най-пълната пред-испанска колекция от златни и сребърни предмети, както и от еротични произведения.
Нощувка в избран хотел в Лима на база нощувка със закуска.

Ден 3: Лима – Куско (полетно време за 90 минути)
След вкусна закуска ще се насладите на удобен трансфер от хотела до летище Лима, за да хванете полет до Куско. Пристигане в Куско преди обяд и посрещане от наш представител, след което трансфер до хотела и настаняване.. Следобед се насладете на обиколка с екскурзовод на този очарователен град, който е бил столица на империята на инките. Обиколката започва с посещение на манастира Санто Доминго, голям ренесансово-бароков комплекс, построен върху храма на инка Корикача. Той е бил един от най-важните храмове, посветен на поклонението пред слънцето, и основите му все още са видими под манастира. Древните хроники казват, че храмът е бил покрит със златни листа и изпълнен със златни изображения на природата. След това ще посетите Катедралата, най-внушителният паметник на Главния площад. Ще се отправите към хълмовете над Куско, за да посетите останките от крепостта Саксайуаман, чиито внушителни стени предлагат зашеметяваща панорамна гледка към Куско и руините на храма и амфитеатъра на Кенчо, където се смята, че инките практикуват селскостопански ритуали. Ще се полюбувате на Qenqo и Puka Pukara („Червена крепост“ в Quechua), военен комплекс на инките, разположен на хълм. Неговите жилищни площади, бани, акведукти, стени и кули все още могат да бъдат видяни.
Нощувка в Куско на база нощувка със закуска.

Ден 4: Куско – Марас – Морай – Куско (40 км – 1,5 часа)
Ще отпътувате след закуска в хотела, тръгвайки по Свещената долина към археологическия обект Moray, на около час и половина път. Както при много руини на инките, точната му функция остава загадка, въпреки че проектирането на все по-широки концентрични кръгови тераси означава, че всяко ниво има различен микроклимат. Ще продължите към Марас, където солените езера създават ослепителна гледка. Хилядите малки езера дават работа и помагат за изхранването на много местни семейства. През времената на инките солните находища са били важен икономически център и имат голямо значение за имперската икономика.
Нощувка в Куско на база нощувка със закуска.

Ден 5: Куско – Свещената Долина – Агуас Калиентес (170 км – 4 часа)
След закуска в хотела, ще се отправите към Chinchero, традиционен градски център с красива гледка към долината. Тук са запазени занаятчийските традиции и наследените знания на инките в местните дрехи и обичаи. Чинчеро също има археологически останки и красива църква от 17-ти век, една от първите католически сгради в Перу. След това ще преоткриете Живия музей на Yucay, андски център с традиции, където всички произведения от текстил, глина, керамика и сребърни изделия се произвеждат така, както са били правени в древността. Жителите на музея включват лами, овце и алпаки и могат да бъдат хранени! По-късно ще обядвате в Ollantaytambo за едно превъзходно Андско гастрономическо изживяване в ресторант, който предава истинския дух на Свещената долина в уютна атмосфера. След това ще посетите град Ollantaytambo, непрекъснато обитаван от времето на инките, и ще се изкачите до емблематичната крепост, построена до планина. Накрая ще бъдете прехвърлени на гара Ollanta, за да се качите на влака до Aguas Calientes. Това място има пазар за занаяти, ресторанти и настаняване в различни категории за тези, които предпочитат да прекарат нощта в планината, за да го посетят рано следващата сутрин.
Нощувка в Aguas Calientes на база нощувка със закуска. Обядът е включен.

Ден 6: Aguas Calientes – Мачу Пикчу – Куско (170 км – 4 часа)
Насладете се на вкусна закуска в хотела. За 25 минути ще стигнете до Мачу Пикчу с автобус. Смята се, че „Изгубеният град на инките“ е бил построен през 1450-те от император Инка Пачакути като ваканционно убежище, но в рамките на един век градът бива изоставен след испанското завладяване. Испанците никога не го намерили, затова бил пощаден от унищожаването, което е извършено на други места. Вместо това, Мачу Пикчу е бавно погълнат от джунглата и остава скрит от вреди. Екскурзовод ще Ви обясни произхода на тази внушителна цитадела, представяйки най-важните му забележителности като монументалния Главен площад, Кралските квартали и Храма на трите прозореца, Кръговите кули, Свещеното слънчев часовник и гробищата. Ще се върнете в Aguas Calientes за обяд в известното кафене Inkaterra, красив ресторант със сламен покрив, разположен между жп гарата и планината. В следобедните часове Ви очаква трансфер до гара Aguas Calientes и влак до гара Ollanta, откъдето ще бъдете отведени до хотела в Куско.
Нощувка в Куско на база нощувка със закуска. Обядът е включен.

Ден 7: Напускане на Куско
След закуска в хотела, трансфер до летището в Куско за Вашия полет до София.

Пакетни цени започващи от 798 евро на човек в двойна стая !

* Цените могат да се променят в зависимост от избраната дата на заминаване.
* Моля, свържете се с нас за допълнителни услуги като настаняване на деца, трети възрастен, цени за обяд и вечеря.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Две нощувки в Лима в 3* хотел
• Три нощувки в Куско в 3* хотел
• Една нощувка в Aguas Calientes в 3* хотел
• 6 закуски и 2 обяда
• Трансфери летище – хотел – летище
• Автобусни трансфери меьду градовете
• Билет за влак Ollanta/Aguas Calientes/Ollanta
• Всички входни такси по програмата
• Екскурзовод с английски и испански език
• Медицинска застраховка с 10000 евро покритие с асистанс със ЗАД”Армеец”

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Разходи от личен характер. Алкохолни и безалкохолни напитки по време на хранене. Хранения, които не са посочени в програмата.
• Бакшиши за водача и водача
• Допълнителни посещения
• Международни полети до Перу от България.
• Вътрешни полети (Лима – Куско – Лима) на стойност около 300$ на човек
• Доплащане за настаняване в 4* хотели по маршрута – 165 евро на човек.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета, в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
• За деца под 18г., пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Депозит в размер на 50% от пакетната цена
• Доплащане до 45 дни преди отпътуване

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Пакетните цени са индивидуални и не са обвързани с набиране на минимум брой участници.
• Цените са калкулирани за минимум двама пътуващи на съответната дата.
• Не е предвиден водач от страна на ТО.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 45 дни преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Перу.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
• От 59 работни дни до 45 дни – 50 % от пакетната цена
• От 45 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1892113150000644335 на ЗАД „Армеец”.