Нова година в Москва и Санкт Петербург

Цена от 2459 лв. за ранни записвания до 30.09.2019 лв.
Стандартна цена 2599 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: 28.12.2019 г.
Москва
Излитане от София Терминал 2 в 13:10 часа с авиокомпания „България Ер” за Москва. Кацане в Москва на летище „Шереметиево” в 17:25 часа. Посрещане от лицензиран екскурзовод и трансфер до хотел Космос 3 *. Настаняване в стандартни стаи.
При възможност денят ще продължи с тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км, една от най-старите и добре запазени улици в Москва.
Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 29.12.2019 г.
Москва
Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела за обзорна екскурзия на град Москва.
Посещение на храма „Христос Спасител“. Катедралният храм е най-високата православна църква в света. Построен е в знак на благодарност към Бог за неговата помощ и закрила в труден период за Русия по време на Отечествената война през 1812 г. Той е паметник на руския народ – на неговата смелост и героизъм.
Посещение на Третяковската галерия. С 62-те зали и около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX в. в света. Галерията претърпя десетгодишен ремонт и разширяване. Дори с удвоена изложбена площ, само 5 процента от нейната колосална сбирка може да бъде изложена наведнъж. Основополагащата част на смайващата колекция от произведения на изкуството е завещана на Москва от богатия търговец П. М. Третяков през 1892 г. В нея преобладават творбите от XIX в., към които се добавят по-късните държавни откупки. В първите десетилетия на XX в. руските художници са в авангарда на европейското изкуства и творбите на Кандински, Шагал и Малевич са изложени тук. Друга основна атракция е изключителната сбирка от икони от XI в. Главната галерия датира от началото на XX в., великолепна сграда в руския ар нуво стил, която включва в себе си и дома на Третяков.
По желание – посещение на уникалния фестивал „Ледената Москва”. Това пъстро, весело, празнично събитие се провежда през декември и януари в Парка на победата в руската столица. Както подсказва името, тук основната атракция са зимата, снегът и ледът. Посетителите ще могат да се попързалят на ледени пързалки, да се полюбуват на ледените фигури и да се насладят на шоу-представленията, да потанцуват под музиката на известни диджеи, да се разходят из Рождественските базари, да вземат участие в украсата на коледните елхи (в Русия Рождество Христово се празнува на 7 януари), както и да се възползват от невероятния шанс да преживеят Коледа два пъти! Не напразно „Ледената Москва” се приема за украшението на зимния сезон в северната столица. (Транспортът и входната такса се плащат допълнително: около 15 евро за възрастен и около 10 евро за деца до 14 години.)
Връщане в хотела. Нощувка

ТРЕТИ ДЕН: 30.12.2019 г.
Москва
Закуска. Среща в лобито на хотела с екскурзовода.
Днешния ден ще отделим отново за забележителностите на Москва. Ще отидем на Червения площад и Кремъл.
Червеният площад е любимо място не само на туристите, но и на московчани. Заедно с Кремъл, площадът е включен в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО през 1990 г. Катедралата „Василий Блажени” с кръглите си брилянтно оцветени куполи прилича на замък от приказките. Построена по времето на Иван Грозни през 1550 г. след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света. Ще видим още Мавзолея на Ленин, улица „Тверская”, улица „Нови Арбат” и Кутузовский проспект, Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от княз Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII в. досега), Болшой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика), парк „Горки” и Московския университет, откъдето се разкрива прекрасна панорама към града.
Обяд в ресторант.
Следва посещение на Оръжейната палата, където се съхраняват повече от 4000 предмета от XII в. до 1917 г. Тук се намира смайваща колекция от 10 яйца на Фаберже – сложни мини светове, поръчани като подаръци от руските царе на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. В Елмазния фонд ще видим царските корони на династията Романови, скиптъра на Екатерина Велика – увенчан от диаманта „Орлов”, подарък от нейния любовник граф Орлов; инкрустираната с диаманти корона, както и диаманта „Шах”, подарен на цар Николай I от шаха на Иран. На Катедралния площад се намират църквите „Успение Богородично” (главният катедрален храм на руската държава, в нея са били коронясвани князе, царе, императори и глави на руската православна църква), храм „Благовещение”; Архангелска църква – мястото, където са погребани редица руски владетели, вкл. Иван Грозни.
Трансфер до Ленинградската гара. Заминаване за Санкт Петербург със скоростния влак „Сапсан”. Пристигане в най-красивия град на Русия. Посрещане от лицензиран екскурзовод.
Настаняване в хотел VOX 3 * в стандартни стаи.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 31.12.2019 г.
Санкт Петербург
Закуска.
Екскурзия в Петропавловската крепост. Екскурзията запознава с историята на строителството на крепостта и разказва за значението ѝ за възникването и първоначалното строителство на Санкт Петербург. В екскурзията е включено посещение на Петропавловския събор – невероятен архитектурен паметник в стил барок, последен дом на руските царе и императори от Петър I до Николай II, а също така и затвора на Трубецкия бастион – последният по времето на съществуването на политически затвор на територията на крепостта.
Свободно време.
Празнична Новогодишна вечеря (с доплащане).
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 01.01.2020 г.
Санкт Петербург
Късна закуска.
Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Връщане в хотела.
Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 02.01.2020 г.
Санкт Петербург
Закуска. Среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.
Вторият ден на Новата година, който посрещаме в един от най-красивите градове на света, ще посветим на Екатерининския дворец в Царское село.
Отпътуване за Царское село – лятната парадна императорска резиденция. През своята история Царское село е било център на великата империя, в който се решавали политическите съдбини на Русия и Европа, уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царское село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите, преживяло години на разрушения и възстановяване, то възхищава всеки, който е посетил това място.
Следва посещение на Извънградските императорски резиденции с Екатерининския дворец, който се намира в Царское село. Строителството на двореца е започнало през 1717 г. по поръчка на Петър Велики, като подарък за неговата втора съпруга Екатерина I и в първоначалният си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елисавета, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Елисавета била запленена от неповторимата атмосфера на Царское село и решава, че именно там ще бъде нейната главна лятна резиденция.
Ще имаме възможност да видим точно копие на Кехлибарената стая, открито от Владимир Путин през 2003 г. Събитието беше акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Те пресъздават до сантиметър цялостния дизайн на стаята. По-малко копие на Кехлибарената стая има и на друго място – в Клайнмахнов, близо до Берлин.
Обяд в ресторант.
На връщане от Царское село ще ви предложим незабравимо снежно преживяване – да се повозите на руска шейна, теглена от три дорести коня, позната като „Руска тройка”! Усетете очарованието на руската зима, романтиката на пътуването с шейна в дълбокия сняг, красотата на това неповторимо изживяване.
Следва посещение на Павловския дворец. Цялата Павловска резиденция е подарък от Екатерина II за сина ѝ Павел. Великолепният дворец е заобиколен от разкошен парк с площ от 600 хектара и е ярък пример за английския стил на парково строителство. Характеризира се с подчертаване на естествената красота на природата, недокосната от човека.
Връщане в хотела. Възможност за посещение на представление в Мариински театър или друг в Санкт Петербург!
Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 03.01.2020 г.
Санкт Петербург
Закуска. Среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.
Този ден ще започнем пътешествие в Санкт Петербург с посещение на Юсуповския дворец. Юсуповският дворец е фамилна княжеска резиденция в Санкт Петербург. Той е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на „енциклопедия“ на петербургския аристократичен интериор. Дворецът е с отлично запазени автентични луксозни апартаменти и бални зали от XIX век. Служил е за провеждането на най-бляскaвите балове в цял Санкт Петербург. Ще посетим експозицията „Убийството на Распутин“.
Следва посещение на Ермитажа. Този колосален по размерите си музей възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II. Открит е за посещения през 1852 г. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на Древногръцката, Античната и Средновековната култури, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на VI-XIX век. Ще посетим и ансамбъла Дворцов площад.
Връщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 04.01.2020 г.
Ранно освобождаване на стаите. Закуска в пакет. Трансфер до летището в Санкт Петербург за полет до София с прекачване в Москва. Кацане в София в 12:20 ч.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетни билети София – Москва, Санкт Петербург – Москва – София;

летищни такси – 100 евро (196 лв.) към 27.07.2019 г. (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);

трансфери летище – хотел – летище;

три нощувки със закуска в хотел Космос 3 * в Москва;

четири нощувки със закуска в хотел VOX3 * в Санкт Петербург;

един обяд в ресторант в Москва по 3-степенно меню (в ден 3 от програмата);

един обяд в ресторант в Санкт Петербург по 3-степенно меню (в ден 6 от програмата);

билет за влак „Сапсан” /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург;

описаните в програмата екскурзии;

слушалки по време на екскурзоводната програма;

екскурзоводски услуги на български език;

входни билети за музеите;

транспорт с автобус по програмата;

екскурзия до най-красивите станции в Московското метро и пешеходна разходка по Стари Арбат;

медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ с лимит на отговорност 30000 евро (за лица до 65 години);

водач от агенцията по време на цялото пътуване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

разходка с шейна „Руска Тройка“, цена 30 евро;

стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 130 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България,1 бр. цветна снимка паспортен формат, попълнен от туриста формуляр от Консулството;

празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Москва 4 * – цена около 110 евро;

посещение на фестивала „Ледената Москва“ – транспортът и входната такса се плащат допълнително (около 15 евро за възрастен и около 10 евро за деца до 14 години);

входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;

посещение на балетно представление в Мариински театър в Санкт Петербург – цена на запитване;

разходи от личен характер.

Информация за полетите
Превозвач: „България Ер“

Дестинация

Номер на полета

Излита/Каца
София – Москва ….. 13:10 ч./17:25 ч.
Санкт Петербург – Москва ….. 05:50 ч./07:15 ч.
Москва – София ….. 09:55 ч./12:20 ч.

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

депозит 40% при резервация;

доплащане 35 дни преди датата на отпътуване;

Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.

В случай, че този брой не бъде набран най–късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
*Хотел Космос 3* www.hotelcosmos.ru в Москва
Разположен е в североизточната част на Москва на един от главните булеварди – „Мир”, на 20 мин. с метро от центъра на града. Срещу Cosmos Hotel е Всерусийския Изложбен център.

*Хотел VOX 3* http://www.voxhotel.ru/
Разположен в центъра на Санкт Петербург, хотел VOX се намира на 2,6 км от храм „Възкресение Христово“ и само на 3,3 км от Дворцовия площад.

ВАЖНО:

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!

При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.

Туристическата агенция не носи отговорност при промяна на входните такси.

Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.

Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

за лица над 18 год. – валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;

за лица под 18 год. – валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители – нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.