ПРИБАЛТИКА – новото лице на Европа
41113_RIG09
Прибалтийските страни са любопитна и невероятно красива дестинация. Средновековни замъци, величествени кули, вековни църкви и сгради, направени сякаш от бисквитки, истории за рицари, героични подвизи и завоевания. Уникалната вълшебна атмосфера те кара да почувстваш магията във въздуха.

ДЕН 1 | Полет до Рига
Пристигане в Рига – столицата на Латвия. Трансфер до хотела. Нощувка в Рига.

ДЕН 2 | Рига – Пярну – Талин
Закуска. Отпътуване и свободно време в Пярну – лятната столица на Естония. Продължавате към Талин. Средновековната архитектура на града с неговите готически кули и калдаръмени улички ще Ви пленят със своята красота и автентичност. Ще имате автобусна обиколка и разходка из града – стария град, катедралата „св. Ал. Невски“. Нощувка в Талин.

ДЕН 3 | Талин (свободен ден или целодневна екскурзия до Хелзинки)
Закуска. Свободно време за разходка в Талин или по желание може да изберете и допълнителната екскурзия до Хелзинки. Нощувка в Талин.
Допълнителна екскурзия: С ферибот ще стигнете до Хелзинки – столицата на Финландия. С трамвай ще стигнете бързо до центъра на града, в най-старата му част, където ще се разходите покрай Хелзинкската катедрала, очарователния Сенатски площад, живописния Правителствен дворец, Хелзенския университет. На централния площад ще можете да закупите сувенири и местни деликатеси. По-късно ще се отправите към Еспланди – известен търговски булевард, където се намират повечето дизайнерски магазини.

ДЕН 4 | Талин – Сигулда (екскурзия до замъка Турайда)
Закуска. Ще поемете към Сигулда, като по пътя ще направите кратка почивка, за да се насладите на водопада Kейла Йоа (височина 6 м) и пещерата Гутмания (най-голямата пещера в Прибалтика). Нощувка в Сигулда.
Допълнителна екскурзия: Възможност да посетите средновековният замък Турайда, който беше номиниран от „Гардиън“ за най-добрата в света есенна туристическа дестинация на 2013 г.

ДЕН 5 | Сигулда – Вилнюс
Закуска. Отпътуване за Вилнюс, като по пътя ще спрете на Хълма на кръстовете. Гледката е впечатляваща с хилядите кръстове чак до върха на хълма и не е изненадващо, че мястото е свещено, вдъхновило стотици местни легенди. Нощувка във Вилнюс.

ДЕН 6 | Вилнюс (екскурзия до замъка Тракай)
Закуска. Разходка и отдих във Вилнюс – столицата на Литва. Градът е основан през XIII век и се смята за столица на барока в Източна Европа. Ще видите Стария град, определен от ЮНЕСКО за културно наследство, Университета, манастира „св. Франциск и св. Бернард“, Катедралата. Хълмът Гедиминас е от особено значение за Вилнюс, тъй като именно тук е основан градът. От върха на кулата Гедиминас се разкрива прекрасна гледка към Стария град. Ще посетите и готическата църква „св. Анна“, която също е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Нощувка във Вилнюс.
Допълнителна екскурзия: Островният замък в Тракай. През XIV век курортният град Тракай е бил столица на Литва. Днес най-интересната му забележителност е готическия замък, построен на острова в езерото Галве.

ДЕН 7 | Вилнюс – Рига
Закуска. Продължавате към Рига, но преди това ще спрете в Юрмала – най-голямото курортно селище в Прибалтика. В Рига ще имате автобусна обиколка и разходка, за да се запознаете с местните забележителности – една от най-свещените средновековни сгради в Латвия – Катедралата в Рига, Стария град, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО и прекрасните сгради в стил Арт нуво. Нощувка в Рига.

ДЕН 8 | Полет до България

Цената включва:

– ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
– ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
– БАГАЖ – 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
– TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
– НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация.
– ХРАНА – 7 богати закуски на блок маса.
– ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва:

– Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро:
– Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая)
– „Пакет допълнителни екскурзии“, който осигурява:
• Екскурзия до Хелзинки (пристигне с ферибот);
• Посещение на островния замък в Тракай – старата столица на Литва;
• Посещение на замъка Турайда – Латвия.
– „Пакет 7 вечери“, който осигурява;
– Застраховка „Отмяна на пътуването“

Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.